Jajčna omleta z avokadom in tuno
Print Friendly, PDF & Email

Jajčna omleta z avokadom in tuno je hitro pripravljen in zelo preprost obrok. Kljub temu je zelo okusen in tudi nasiten. Zaradi naštetega je odličen za zajtrk, ko se nam mudi in ko potrebujemo energijo za nov dan.

Pripomočki za jajčno omleto z avokadom in tuno:

  • skledica
  • vilica
  • nož
  • ponev

Sestavine za jajčno omleto z avokadom in tuno – za 2 osebi:

  • 4 jajca
  • ščep origana
  • ščep timijana
  • ščepec soli
  • 4 rezine sira
  • majhna konzervica tune
  • pol avokada
  • maščoba za ponev

Postopek za jajčno omleto z avokadom in tuno:

Za jajčno omleto z avokadom in tuno najprej pripravimo podlago, to je omleta. V skledico ubijemo po 2 jajci naenkrat in jih z vilico razžvrkljamo. S prsti pomanemo malo origana in timijana in začimbi dodamo k jajcem. Še solimo in vse skupaj dobro premešamo.

Ponev postavimo na štedilnik in vanjo damo malo maščobe. Ko se ponev segreje, vanjo vlijemo jajca. Znižamo temperaturo in jih pečemo par minutk. 2 rezini sira natrgamo in ju razporedimo po omleti. Pečemo še kakšno minuto, da se sir stopi. Če želimo bolj hrustljavo omleto, jo obrnemo, da se bo zapekel tudi sir. Ponovimo postopek še za drugo jajčno omleto.

Medtem odpremo konzervico tune in izdolbemo avokado ter ga narežemo na koščke. Pečeno omleto damo na krožnik in nanjo po sredini nadevamo koščke tune in avokada.

Omleto zvijemo in postrežemo z rezino najljubšega kruha ali s krekerjem. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor