Jajčna omleta z avokadom in tuno
Jajčna omleta z avokadom in tuno je hitro pripravljen in zelo preprost obrok. Kljub temu je zelo okusen in tudi nasiten. Zaradi naštetega je odličen za zajtrk, ko se nam mudi in ko potrebujemo energijo za nov dan.
Pripomočki za jajčno omleto z avokadom in tuno:
- skledica
- vilica
- nož
- ponev
Sestavine za jajčno omleto z avokadom in tuno – za 2 osebi:
- 4 jajca
- ščep origana
- ščep timijana
- ščepec soli
- 4 rezine sira
- majhna konzervica tune
- pol avokada
- maščoba za ponev
Postopek za jajčno omleto z avokadom in tuno:
Za jajčno omleto z avokadom in tuno najprej pripravimo podlago, to je omleta. V skledico ubijemo po 2 jajci naenkrat in jih z vilico razžvrkljamo. S prsti pomanemo malo origana in timijana in začimbi dodamo k jajcem. Še solimo in vse skupaj dobro premešamo.
Ponev postavimo na štedilnik in vanjo damo malo maščobe. Ko se ponev segreje, vanjo vlijemo jajca. Znižamo temperaturo in jih pečemo par minutk. 2 rezini sira natrgamo in ju razporedimo po omleti. Pečemo še kakšno minuto, da se sir stopi. Če želimo bolj hrustljavo omleto, jo obrnemo, da se bo zapekel tudi sir. Ponovimo postopek še za drugo jajčno omleto.
Medtem odpremo konzervico tune in izdolbemo avokado ter ga narežemo na koščke. Pečeno omleto damo na krožnik in nanjo po sredini nadevamo koščke tune in avokada.
Omleto zvijemo in postrežemo z rezino najljubšega kruha ali s krekerjem. Dober tek!