Jajčna omleta s suho salamo
Print Friendly, PDF & Email

Jajčna omleta s suho salamo, ki jo pripravim za zajtrk, tako diši, da s svojo aromo zdrami in prebudi vsakega zaspanca. Priprava jajčne omlete je enostavna in v kratkem času lahko pripravimo svež in topel obrok za začetek dneva. Jaz sem suhi salami dodala še sir, tako je okus omlete še boljši.

https://oblizniprste.si/slastne-sladice/kremsnite-kremne-rezine/

Jajčna omleta s suho salamo – pripomočki:

  • posoda za mešanje
  • šiba za stepanje
  • nož
  • deska za rezanje
  • tehtnica
  • ponev (23 cm premer)
  • posoda za merjenje tekočin
  • majhna čajna žlička

Jajčna omleta s suho salamo – sestavine:

Za eno omleto:

  • 3 jajca
  • 50 g suhe salame
  • 50 g trdega sira (gauda)
  • 0,5 dl mleka
  • 1/2 žličke soli (oz. po okusu)
  • ščepec popra
  • olje za peko (2 žlički)

in še:

  • 20 -30 g naribanega trdega sira za posip (gauda)

Jajčna omleta s suho salamo – postopek

Suho salamo in sir narežemo na poljubno velike rezine oz. koščke.

Jajčna omleta s suho salamo

Jajca posolimo in jih penasto stepemo. V stepena oz. zmešana jajca dodamo salamo, sir in poper ter premešamo.

Jajčna omleta s suho salamo

Ponev premažemo z oljem in segrejemo do vročega. Maso vlijemo v ponev in pustimo peči odkrito toliko časa, da robovi omlete zakrknejo (približno 2-3 minute), potem ponev pokrijemo in pečemo na srednji temperaturi še približno 4 -5 minut.

Jajčna omleta s suho salamo

Ponev odkrijemo in omleto posujemo z naribanim sirom.

Jajčna omleta s suho salamo

Omleto zvrnemo na krožnik tako, da jo na polovici prepognemo.

Jajčna omleta s suho salamo

Jajčno omleto s suho salamo postrežemo takoj, saj je vroča najboljša.

Jajčna omleta s suho salamo

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor