Jajčna omleta s suho salamo
Jajčna omleta s suho salamo, ki jo pripravim za zajtrk, tako diši, da s svojo aromo zdrami in prebudi vsakega zaspanca. Priprava jajčne omlete je enostavna in v kratkem času lahko pripravimo svež in topel obrok za začetek dneva. Jaz sem suhi salami dodala še sir, tako je okus omlete še boljši.
Jajčna omleta s suho salamo – pripomočki:
- posoda za mešanje
- šiba za stepanje
- nož
- deska za rezanje
- tehtnica
- ponev (23 cm premer)
- posoda za merjenje tekočin
- majhna čajna žlička
Jajčna omleta s suho salamo – sestavine:
Za eno omleto:
- 3 jajca
- 50 g suhe salame
- 50 g trdega sira (gauda)
- 0,5 dl mleka
- 1/2 žličke soli (oz. po okusu)
- ščepec popra
- olje za peko (2 žlički)
in še:
- 20 -30 g naribanega trdega sira za posip (gauda)
Jajčna omleta s suho salamo – postopek
Suho salamo in sir narežemo na poljubno velike rezine oz. koščke.
Jajca posolimo in jih penasto stepemo. V stepena oz. zmešana jajca dodamo salamo, sir in poper ter premešamo.
Ponev premažemo z oljem in segrejemo do vročega. Maso vlijemo v ponev in pustimo peči odkrito toliko časa, da robovi omlete zakrknejo (približno 2-3 minute), potem ponev pokrijemo in pečemo na srednji temperaturi še približno 4 -5 minut.
Ponev odkrijemo in omleto posujemo z naribanim sirom.
Omleto zvrnemo na krožnik tako, da jo na polovici prepognemo.
Jajčno omleto s suho salamo postrežemo takoj, saj je vroča najboljša.
Dober tek!