Jajčna omleta s peteršiljem
Vsi poznamo peteršilj kot začimbnico, saj ga najdemo na praktično vsakem vrtu in je v kulinariki zelo pogosto uporabljen, saj izboljša okus številnih jedi. Predvsem ga dodajamo kot dodatek juham, zelo zdravo pa je tudi, če ga uživamo surovega. Peteršilj pa se odlično poda tudi k jajčni omleti. Ker so tudi jajca bogat vir hranil, boste v kombinaciji s peteršiljem zaužili zdrav in okusen obrok. Sama priprava jajčne omlete s peteršiljem je povsem preprosta, saj zanjo potrebujemo zgolj jajca, peteršilj ter ščep soli. Hitro in enostavno in pripravili boste jajca pripravili malo drugače.
Jajčna omleta s peteršiljem – pripomočki:
- manjša plastična posoda
- deska za rezanje
- nož
- vilice
- ponev
Jajčna omleta s peteršiljem – sestavine
Za 2 osebi:
- šop(ek) peteršilja (količina po okusu)
- 4 jajca
- ščep soli
- žlico ali dve svinjske masti
Jajčna omleta s peteršiljem – postopek:
Na vrtu naberemo šop peteršilja. Le-tega dobro operemo pod tekočo vodo, nato ga na drobno sesekljamo z nožem. Lahko uporabimo samo liste ali pa tudi steblo, kar nam je ljubše.
Jajca ubijemo v manjšo skodelico in jih dobro razžvrkljamo, dodamo malo soli ter na drobno sesekljan peteršilj. Z vilicami še enkrat vse skupaj dobro premešamo.
Na zmernem ognju segrejemo svinjsko mast, ko je le-ta dovolj segreta, vanjo vlijemo zmes za jajčno omleto. Če uporabljate manjšo ponev, razdelite maso oz. zmes za omleto na dva dela. Na hitro popečemo na eni strani, nato previdno obrnemo in popečemo še na drugi strani, tako da je na obeh zlato rumeno obarvana. Serviramo in še toplo postrežemo.
Dober tek.