Jajčka v bučnem olju
Print Friendly, PDF & Email

Jajca so zelo praktično in vsestransko živilo, saj jih lahko uporabimo v raznih kombinacijah kot glavno jed, sladico, najbolj pa pridejo do izraza z manj dodatki. Za zajtrk jemo umešana, pečena, kuhana. Tokrat vam priporočam jajčka v kombinaciji z bučnim oljem. Poleg odličnega okusa vas bo prepričal tudi omamen vonj.

jajcka-v-bucnem-olju

Jajčka v bučnem olju – pripomočki:

  • ponvica
  • kuhalnica
  • žlica
  • skledica

Jajčka v bučnem olju – sestavine:

za 2 osebi

  • žlica bučnega olja
  • 4 jajca
  • žlica sesekljanih bučnih semen
  • sol

Jajčka v bučnem olju – postopek:

Ponvico postavimo na štedilnik in jo segrevamo. Tačas ubijemo jajca v skledico.

jajcka-v-bucnem-olju

V vročo ponvico vlijemo bučno olje, nato pa dodamo še jajčka. Solimo po okusu.

jajcka-v-bucnem-olju

S kuhalnico premešamo in pražimo do želene zapečenosti. Malo pred koncem posujemo z nasekljanimi bučnicami in ponudimo s svežim kruhom.

jajcka-v-bucnem-olju

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.3]

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor