Jajčka v bučnem olju
Jajca so zelo praktično in vsestransko živilo, saj jih lahko uporabimo v raznih kombinacijah kot glavno jed, sladico, najbolj pa pridejo do izraza z manj dodatki. Za zajtrk jemo umešana, pečena, kuhana. Tokrat vam priporočam jajčka v kombinaciji z bučnim oljem. Poleg odličnega okusa vas bo prepričal tudi omamen vonj.
Jajčka v bučnem olju – pripomočki:
- ponvica
- kuhalnica
- žlica
- skledica
Jajčka v bučnem olju – sestavine:
za 2 osebi
- žlica bučnega olja
- 4 jajca
- žlica sesekljanih bučnih semen
- sol
Jajčka v bučnem olju – postopek:
Ponvico postavimo na štedilnik in jo segrevamo. Tačas ubijemo jajca v skledico.
V vročo ponvico vlijemo bučno olje, nato pa dodamo še jajčka. Solimo po okusu.
S kuhalnico premešamo in pražimo do želene zapečenosti. Malo pred koncem posujemo z nasekljanimi bučnicami in ponudimo s svežim kruhom.
Naj vam tekne!