Jajce s sirom, šunko in papriko v muffinu
Print Friendly, PDF & Email

Jajce s sirom, šunko in papriko v muffinu je super zajtrk. Z njim ne bo več težko prepričati družinskih članov, da je zajtrk zelo pomemben obrok. Vse potrebno si lahko pripravimo že večer prej, zjutraj pa muffine le spečemo. Zajtrk v muffinu je tudi odlična rešitev za malico s sabo (za v službo ali v šolo). Napolni pa nas z energijo za ves dan. Priprava je enostavna, poglejte …

jajce-s-sirom-šunko-in-papriko-v-muffinu-3

Jajce s sirom, šunko in papriko v muffinu – pripomočki:

  • posoda
  • metlica
  • nož
  • deska za rezanje
  • ribežen
  • pekač za muffine (najbolje silikonski)

Jajce s sirom, šunko in papriko v muffinu – sestavine:

  • 5 jajc
  • 50 ml mleka
  • pol paprike (sama sem uporabila četrtino rdeče in četrtino rumene)
  • 3 rezine šunke
  • 50 g sira
  • sol
  • poper

Iz naštetih sestavin dobimo približno 12 muffinov. Po želji lahko uporabimo tudi kakšno drugo zelenjavo ali začimbe.

Jajce s sirom, šunko in papriko v muffinu – postopek:

Pečico segrejemo na 200°C. Pripravimo pekač za muffine.

Jajca in mleko v večji posodi žvrkljamo. Šunko narežemo na majhne kvadratke. Sir naribamo. Papriko narežemo na čim manjše kocke.

jajce-s-sirom-šunko-in-papriko-v-muffinu-1

Vse sestavine dodamo v posodo z jajci, le polovico sira shranimo za kasneje. V maso dodamo še sol in poper po okusu. Modelčke za muffine nadevamo s pripravljeno maso, po vrhu pa posujemo še sir, ki smo ga dali na stran.

jajce-s-sirom-šunko-in-papriko-v-muffinu-2

Muffine pečemo na 200°C približno 25 minut. Preden jih vzamemo iz pečice, preverimo z zobotrebcem, če so dovolj pečeni (zobotrebec naj bi ostal suh).

jajce-s-sirom-šunko-in-papriko-v-muffinu-3

Če smo zjutraj v časovni stiski, lahko muffine pripravimo že prejšnji večer in jih zjutraj samo pogrejemo.

Naj vam teknejo!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor