Jajca s panceto in gobami
Print Friendly, PDF & Email

Ste tudi vi eden tistih, ki večino svojega časa namenja delu in je zaradi tega na vašem jedilniku pogosto izpostavljena hitra prehrana, ki za le uro do dve pretenta lakoto? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem vam predlagam, da si privoščite odličen zajtrk, ki vam bo dal dovolj energije do večerje. Jajca s panceto in gobami so zelo okusen in kakovosten zajtrk, ki vas bo napolnil z energijo za ves dan. Pripravite si dober zajtrk odličnega okusa. Po tem receptu boste pripravili jajca s panceto in gobami za 2 do 3 osebe.

Pripomočki za pripravo jajc s panceto in gobami:

  • deska in nož za rezanje sestavin
  • globlja ponev ali vok
  • kuhalnica
  • vilice
  • električni štedilnik

Sestavine za pripravo jajc s panceto in gobami:

Za 2-3 osebe:

  • 5 celih jajc
  • 100 g narezane pancete
  • 150 g narezanih svežih gob po lastni izbiri (za pripravo sem uporabila šampinjone in bukovače)
  • 1 manjši por (70-100 g)
  • 80 g masla
  • sol in poper po okusu

Postopek za pripravo jajc s panceto in gobami:

V ponev damo maslo in ga na nizki temperaturi raztopimo na štedilniku. Na raztopljeno maslo damo narezan por in ga nekoliko posolimo. Ponev pokrijemo in sestavine pražimo okoli 7 minut. Med tem časom narežemo gobe in panceto na manjše koščke in jih damo v ponev ter vse dobro premešamo.

Nadaljujemo s praženjem še 8 do 10 minut na srednji temperaturi brez pokrova. Medtem sestavine v ponvi večkrat premešamo. Ko čas praženja poteče, vzamemo 5 jajc in jih ubijemo naravnost v ponev ter s pomočjo vilic dobro vmešamo med pražene sestavine.

Zmanjšamo temperaturo na štedilniku in pečemo še 3 do 5 minut ter večkrat premešamo. Jajca s panceto in gobami so pripravljena.

Uživajte v odličnem zajtrku.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor