Jajca na oko v obodu iz paprike
Print Friendly, PDF & Email

Pozni zajtrki čez vikende so zame eden najlepših obrokov dneva. Zakaj si jih ne bi popestrili z malo drugačno pripravo in serviranjem? Tokratna ideja, pečena jajca na oko v obodu iz paprike, je zelo enostavna. Vzela nam bo mogoče le minuto ali dve več priprave kot klasična peka, naši najdražji pa bodo navdušeni.

Pripomočki za jajca na oko v obodu iz paprike:

  • nož
  • žlica
  • kuhalnica
  • krožnik
  • deska za rezanje
  • ponev za peko

Sestavine za jajca na oko v obodu iz paprike:

Za 2 osebi:

  • 1 paprika (čim debelejša)
  • 4 do 6 jajc
  • sol
  • poper
  • žlica olja ali ocvirkov

Postopek za jajca na oko v obodu iz paprike:

Najprej si pripravimo jajca. Število le teh je odvisno od tega, kako močan in kaloričen zajtrk želimo in kakšne jedce imamo. Za 2 osebi ponavadi vzamemo med 4 do 6 jajc. Operemo papriko (vzamemo čim bolj debelo papriko, da bodo kolobarčki čim večji), jo osušimo, odrežemo njen začetek in konec. Iz sredine paprike pa narežemo toliko kolobarčkov, kot smo izbrali jajc.

Kolobarčki naj bodo debeline med pol do največ enega centimetra. V ponev za peko damo olje ali ocvirke in kolobarčke paprike za minuto na majhni vročini popečemo, da se malo zmehčajo.

V obode od paprike damo rumenjak in približno polovico beljaka. Celotno jajce v večini primerov v obod ne spravimo – razen, če imamo zelo drobna jajca.

Ostali beljak razlijemo okoli kolobarjev paprik, posolimo in dodamo malce popra ter klasično spečemo jajca na oko.

Ko je beljak zakrknjen in rumenjak še tekoč, takoj serviramo na krožnik in postrežemo.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor