Hrenovke v obliki srca z jajcem
Za naše najdražje zajtrk z malo domišljije. 😊 V pečici pečene hrenovke v obliki srca z jajcem na oko in svežo papriko za osvežitev okusa. Lahko pa hrenovke v obliki srca pripravimo tudi kot kosilo, ki ga obogatimo še s kakšno prilogo iz špinače ali blitve.
Pripomočki za hrenovke v obliki srca z jajcem:
- zobotrebci
- papir za peko
- pečica
Sestavine za hrenovke v obliki srca z jajcem:
Za 2 osebi:
- 2 hrenovki
- 2 jajci
- 1/2 paprike
- sol
Postopek za hrenovke v obliki srca z jajcem:
Pripravimo si hrenovke, jajca, zobotrebce in operemo ter osušimo papriko.
Hrenovko skoraj celo prerežemo po dolgem. Pazimo, da z rezanjem zaključimo približno 1 cm pred njenim koncem. Nato narežemo še papriko podolžno na lističe.
Na pekaču, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, sedaj polovički hrenovke zvijemo v obliki srca in ju pritrdimo skupaj z zobotrebcem. Ob obeh notranjih straneh hrenovke položimo še lističe paprike.
Pekač s hrenovko in papriko sedaj damo za 2 do 3 minute v ogreto klasično pečico na 180 °C. Tako se bo pekač dobro segrel in jajčni beljak bo kasneje hitreje zakrknil ter se ne bo razlival izven hrenovke.
Ko pekač vzamemo iz pečice hitro ubijemo jajce v srce iz hrenovke, posolimo in hitro zopet damo pekač nazaj v pečico.
Pečemo še 8 do 10 min na 180 °C klasične pečice. Tako bo jajčni rumenjak ostal še tekoč, beljak pa bo lepo zakrknil. Hrenovke v obliki srca z jajcem postrežemo kot odličen zajtrk z nekaj sveže ali vložene zelenjave ter sirom. Prav tako pa lahko to jed pripravimo kot kosilo, ki ga obogatimo še s kakšno prilogo iz špinače ali blitve s krompirjem.
Dober tek 😊