Hrenovke v obliki srca z jajcem
Print Friendly, PDF & Email

Za naše najdražje zajtrk z malo domišljije. 😊 V pečici pečene hrenovke v obliki srca z jajcem na oko in svežo papriko za osvežitev okusa. Lahko pa hrenovke v obliki srca pripravimo tudi kot kosilo, ki ga obogatimo še s kakšno prilogo iz špinače ali blitve.

Pripomočki za hrenovke v obliki srca z jajcem:

  • zobotrebci
  • papir za peko
  • pečica

Sestavine za hrenovke v obliki srca z jajcem:

Za 2 osebi:

  • 2 hrenovki
  • 2 jajci
  • 1/2 paprike
  • sol

Postopek za hrenovke v obliki srca z jajcem:

Pripravimo si hrenovke, jajca, zobotrebce in operemo ter osušimo papriko.

Hrenovko skoraj celo prerežemo po dolgem. Pazimo, da z rezanjem zaključimo približno 1 cm pred njenim koncem. Nato narežemo še papriko podolžno na lističe.

Na pekaču, ki smo ga prekrili s papirjem za peko, sedaj polovički hrenovke zvijemo v obliki srca in ju pritrdimo skupaj z zobotrebcem. Ob obeh notranjih straneh hrenovke položimo še lističe paprike.

Pekač s hrenovko in papriko sedaj damo za 2 do 3 minute v ogreto klasično pečico na 180 °C. Tako se bo pekač dobro segrel in jajčni beljak bo kasneje hitreje zakrknil ter se ne bo razlival izven hrenovke.
Ko pekač vzamemo iz pečice hitro ubijemo jajce v srce iz hrenovke, posolimo in hitro zopet damo pekač nazaj v pečico.

Pečemo še 8 do 10 min na 180 °C klasične pečice. Tako bo jajčni rumenjak ostal še tekoč, beljak pa bo lepo zakrknil. Hrenovke v obliki srca z jajcem postrežemo kot odličen zajtrk z nekaj sveže ali vložene zelenjave ter sirom. Prav tako pa lahko to jed pripravimo kot kosilo, ki ga obogatimo še s kakšno prilogo iz špinače ali blitve s krompirjem.

Dober tek 😊

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor