Domač keksolino
Vsi poznamo kašice v prahu pod imenom čokolino, čokolešnik, keksolino, … Tukaj je pa recept za domač keksolino, ki je primeren za otroke pa tudi za odrasle, ko želimo v sebi prebuditi otroka. Skuhate ga lahko za zajtrk ali večerjo, za pripravo pa boste odšteli le 10 minut.
Domač keksolino – pripomočki:
- manjša kozica
- kuhalnica
- žlica
- posodica
- štedilnik
Domač keksolino – sestavine:
(za 2 otroške porcije)
- 3 žlice zdroba (pšenični ali pirin)
- 3 žlice mlete plazme ali kakšnih drugih piškotov
- 1 žlička sladkorja
- 400 ml mleka
Domač keksolino – postopek:
Z žlico odmerimo zdrob in mleto plazmo ter damo v posodico in suhi sestavini zmešamo skupaj. V kolikor nimate mlete plazme, lahko kakšen drug piškot zdrobite z rokami (nič zato, če bo kakšen košček ostal večji).
Kozico pristavimo na ogenj in vanjo vlijemo mleko. Sedaj po želji dodamo še žličko sladkorja. Tik pred vretjem mleka dodamo mešanico zdroba in plazme ter na srednjem ognju neprestano mešamo 5 – 7 minut, dokler ne bo mešanica dovolj gosta in se bo zdrob pokuhal.
Kuhan domač keksolino postrežemo še toplega. Okrasimo ga lahko s še malo mlete plazme ali malo kakava.
Uživajte v otroških okusih, saj včasih potrebujemo prav to. Dober tek 🙂