Domač keksolino
Print Friendly, PDF & Email

Vsi poznamo kašice v prahu pod imenom čokolino, čokolešnik, keksolino, … Tukaj je pa recept za domač keksolino, ki je primeren za otroke pa tudi za odrasle, ko želimo v sebi prebuditi otroka. Skuhate ga lahko za zajtrk ali večerjo, za pripravo pa boste odšteli le 10 minut.

Domac-keksolino-3

Domač keksolino – pripomočki:

  • manjša kozica
  • kuhalnica
  • žlica
  • posodica
  • štedilnik

Domač keksolino – sestavine:

(za 2 otroške porcije)

  • 3 žlice zdroba (pšenični ali pirin)
  • 3 žlice mlete plazme ali kakšnih drugih piškotov
  • 1 žlička sladkorja
  • 400 ml mleka

Domač keksolino – postopek:

Z žlico odmerimo zdrob in mleto plazmo ter damo v posodico in suhi sestavini zmešamo skupaj. V kolikor nimate mlete plazme, lahko kakšen drug piškot zdrobite z rokami (nič zato, če bo kakšen košček ostal večji).

Domac-keksolino-1

Kozico pristavimo na ogenj in vanjo vlijemo mleko. Sedaj po želji dodamo še žličko sladkorja. Tik pred vretjem mleka dodamo mešanico zdroba in plazme ter na srednjem ognju neprestano mešamo 5 – 7 minut, dokler ne bo mešanica dovolj gosta in se bo zdrob pokuhal.

Domac-keksolino-2

Kuhan domač keksolino postrežemo še toplega. Okrasimo ga lahko s še malo mlete plazme ali malo kakava.

Uživajte v otroških okusih, saj včasih potrebujemo prav to. Dober tek 🙂

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor