Domač hruškov jogurt z orehi in medom
Sadni jogurti, ki jih kupujemo v trgovini, imajo poleg sadja, običajno dodanih tudi kar nekaj barvil in konzervansov. Ravno zato je veliko bolje, da posežemo po navadnem jogurtu, ki ga kar sami spremenimo v sadnega.
Domač hruškov jogurt z orehi in medom – pripomočki:
● manjšo skledico
● vilice
Domač hruškov jogurt z orehi in medom – sestavine:
● 1 manjša zrela hruška
● 1 pest orehov
● 1 dl navadnega tekočega jogurta
● 1 čajna žlička medu (najboljši je akacijev, lahko pa uporabite tudi cvetličnega, lipovega)
Domač hruškov jogurt z orehi in medom – postopek:
Manjšo hruško operemo in razrežemo (izpustimo sredinski stržen s peškami). S pomočjo vilic hruško pretlačimo (hruška mora biti res zelo zrela, v nasprotnem primeru vilice ne bodo dovolj).
Nato v skodelico dodamo orehe. Sama imam rada, da se okus oreha čuti, zato jih imam raje v kosu, lahko pa jih tudi zmeljete.
Mešanici prilijemo navadni jogurt, in skupaj z žličko medu, vse dobro premešamo, da se med razporedi. Po potrebi dodamo še dodatno žličko medu.
Za nekaj minut postavimo v hladilnik, da se okusi lepo prepojijo, lahko pa tudi takoj pojemo.
Tako smo si pripravili zdrav in okusen zajtrk, s katerim smo poskrbeli tako za beljakovine, kot tudi za hranljiva olja in vitamine, poleg tega pa smo se še posladkali z medom.
Dober tek!