Crumpets
Print Friendly, PDF & Email

Poznate crumpets? To so kruhki oziroma mini  torte, ki jih zelo radi jedo v Angliji. Nekateri jih imenujejo tudi angleški muffini. Izgledajo kot mešanica med kolačkom in palačinko. Ko sem jih prvič delala za svojega sina, sva bila oba zelo navdušena nad njimi.
Crumpets so originalno narejeni iz mleka in kvasa ter moke. Jaz sem jih naredila iz ovsenega napitka in s pirino moko. Ko so pečeni, lahko na njih namažete slane ali sladke namaze. Midva sva jih premazala z veganskim maslom ter domačo slivovo marmelado.

Z njimi je malo več dela, vsaj časovno, saj mora kvas vzhajat. Lahko jih tudi spečete več in jih zamrznete in nato pogrejete v pečici. Poizkusite jih, saj se kar stopijo v ustih.

Crumpets (maslene torte)

Pripomočki za crumpets

  • okrogli pekači za mini pite (lahko so tudi druge oblike), lahko si pomagate tudi z modelčki za izrezovanje krofov
  • prijemalka

Sestavine za crumpets:

Za 4 crumpetse:

  • 150 ml toplega ovsenega napitka (lahko tudi kravje mleko)
  • ščepec soli
  • 1 žlička sladkorja (jaz sem uporabila brezov sladkor)
  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 90 g pirine bele moke

Kako naredim crumpest

V posodo naprej stresem kvas, sladkor in topel ovsen napitek. Vse to postavim nekam na toplo za 10 minut, da kvas aktivira.

Crumpets (maslene torte)

V mešanico kvasa in ovsenega napitka stresem moko ter sol. Z metlico za mešanje stepem maso, ki jo nato spet postavim za pol ure nekam na toplo.

Crumpets (maslene torte)

Testo je v tem času zelo vzhajalo. Zelo dobro namastim obročke oziroma modelčke in jih položim v dobro namaščeno segreto ponev. Z žlico napolnim obročke do približno polovice (med peko bodo še narasli) z maso ter pečem na nižji temperaturi 5 minut, da se začnejo delati mehurčki.

Crumpets (maslene torte)

Ko je že kar veliko mehurčkov in tudi vrhnja stran že nekoliko zakrkne, takrat s prijemalko odstranim obročke in obrnem crumpetske. Pečem še 3 minute na drugi strani.

Crumpets (maslene torte)

Na crumpetse namažem maslo (mi smo namazali vegansko maslo) ter domačo marmelado.

Crumpets (maslene torte)

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor