Čičerikina omleta
Čičerikina omleta bo razvajala vaše brbončice. Priprava je hitra in enostavna in je lahko odličen zajtrk ali malica. Nahrani tudi tiste, ki ne smejo uživati glutena, jajc ali mlečnih izdelkov. Njen okus, bo navdušil vse, ki si želijo poskusiti kaj novega.
Pripravljena iz treh glavnih sestavin; čičerikine moke, vode in začimb, vanjo lahko vmešate tudi različno zelenjavo; meni sta najbolj všeč špinača in rdeča paprika. Odlična je tudi s šparglji.
In še namig, ker je čičerikina moka brez glutena, jo lahko uporabite kot vezivo namesto jajc pri peki.
Pripomočki za čičerikino omleto
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za čičerikino omleto
Za 1 omleto:
- 50 g čičerikine moke
- 140 ml vode
- sol
- 1 žlica lanenih semen
- 1 žlica kvasnih kosmičev
- 1 žlička česna v prahu
- ½ žličke čilija v prahu (če želite)
- zelenjava po želji (pol paprike
in pest špinače) - kokosovo olje za peko
Priprava čičerikine omlete
Vse sestavine zmešam v posodi, zelenjavo očistim in narežem na manjše kose in jo dodam ter vmešam v maso na koncu.
V ponvi stopim kokosovo olje, nato ulijem maso za omleto. Omleto pečem 4 – 5 minut, toliko, da postane spodaj zlato rjava. Obrnem jo in popečem še z druge strani.
Čičerikina omleta je pripravljena.
Dober tek!