Čičerikina omleta
Print Friendly, PDF & Email

Čičerikina omleta bo razvajala vaše brbončice. Priprava je hitra in enostavna in je lahko odličen zajtrk ali malica. Nahrani tudi tiste, ki ne smejo uživati glutena, jajc ali mlečnih izdelkov. Njen okus, bo navdušil vse, ki si želijo poskusiti kaj novega.

Pripravljena iz treh glavnih sestavin; čičerikine moke, vode in začimb, vanjo lahko vmešate tudi različno zelenjavo; meni sta najbolj všeč špinača in rdeča paprika. Odlična je tudi s šparglji.

In še namig, ker je čičerikina moka brez glutena, jo lahko uporabite kot vezivo namesto jajc pri peki.

čičerikina omleta

Pripomočki za čičerikino omleto

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za čičerikino omleto

Za 1 omleto:

  • 50 g čičerikine moke
  • 140 ml vode
  • sol
  • 1 žlica lanenih semen
  • 1 žlica kvasnih kosmičev
  • 1 žlička česna v prahu
  • ½ žličke čilija v prahu (če želite)
  • zelenjava po želji (pol paprike
    in pest špinače)
  • kokosovo olje za peko

Čičerikina omleta

Priprava čičerikine omlete

Vse sestavine zmešam v posodi, zelenjavo očistim in narežem na manjše kose in jo dodam ter vmešam v maso na koncu.

Čičerikina omleta

V ponvi stopim kokosovo olje, nato ulijem maso za omleto. Omleto pečem 4 – 5 minut, toliko, da postane spodaj zlato rjava. Obrnem jo in popečem še z druge strani.

Čičerikina omleta

Čičerikina omleta je pripravljena.

Čičerikina omleta

Dober tek!

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor