Avokado z jajci
Zajtrk je najpomembnejši obrok dneva. Strokovnjaki za prehrano nas nenehno opozarjajo, kako pomembno je si vzeti čas in si narediti dober in predvsem kakovosten zajtrk, ki nam bo dal vse, kar telo potrebuje za začetek dneva. Avokado z jajci je eden v nizu kakovostnih zajtrkov popolnega okusa. Vsebuje okoli 400 kalorij in je prilagojen tako osebam z dietno prehrano, kakor tudi športnikom in seveda vsem ostalim, ki si želijo zaužiti okusen in zdrav zajtrk.
Pripomočki za pripravo avokada z jajci:
- vok ali globlja ponev
- deska in nož za rezanje
- vilica
- žlica
- električni štedilnik
Sestavine za izdelavo avokada z jajci
Za 1-2 osebi:
- 2 celi jajci
- 2 stroka česna
- 30 g masla
- 1 zrel avokado (potrebujemo okoli 200 g neočiščenega celega in na dotik nekoliko mehkejšega avokada)
- sol in poper po okusu
- mleta čili (pekoča) paprika (ni obvezna sestavina)
Postopek priprave avokada z jajci
Na štedilnik postavimo vok ali ponev in v njej delno raztopimo maslo. Na delno stopljeno maslo dodamo na grobo in samo z prsti nekoliko zdrobljena stroka česna (česen olupimo in ga z dlanjo ali prstmi samo močno pretisnemo in ga ne režemo). Tako bomo dosegli, da se česen lepo popraži in zmehča.
Ko se maslo popolnoma raztopi, dodamo dve celi jajci in jih s pomočjo vilice združimo (umešamo) skupaj s česnom. Sestavine pražimo okoli 1 minute na srednje močnem ognju.
Po poteku tega časa, ponev odstranimo z ognja. Sedaj dodamo avokado in sicer postopek priprave avokada zelo preprost. Prerežemo ga na polovico po dolžini in iz sredine odstranimo koščico.
Meso avokada nato z pomočjo žlice izdolbimo iz posamezne polovice direktno v ponev.
S pomočjo vilice zdrobimo (zmečkamo) avokado in združimo sestavine. Na koncu še solimo in popramo po okusu, po želji potrosimo z mleto čili (pekočo) papriko.
Avokado z jajci je pripravljen.
Dober tek.