Avokado iz grila
Mehak, ravno prav zrel avokado iz grila, s prelivom iz grškega jogurta, nam bo pomagal do odličnega, zdravega in energije polnega začetka dneva.
Prav tako lahko to jed postrežemo kot popoldanski prigrizek.
Pripomočki:
- gril pekač ali žar ponev
Sestavine za avokado iz grila:
Za 2 osebi:
- 2 avokada
- 1/2 limone
- sol
- poper
- 1 žlička olja
- ščepec mletega čilija (opcijsko)
- 4 žlice grškega jogurta ali kisle smetane
Postopek za avokado iz grila:
Potrebujemo dva ali tri res lepo zrele avokade, ki jih dobro operemo in osušimo. Pravilno zrel avokado je mehak, a še vedno prožen na otip.
Vsak avokado prerežemo podolžno na polovico ter odstranimo koščico. Polovičke najprej premažemo z malo olja, rahlo pokaplajmo z limoninim sokom in solimo ter rahlo popramo. Po želji dodamo tudi malo mletega čilija.
Gril pekač ali žar ponev dobro segrejemo.
Na segret gril pekač sedaj polagamo polovičke avokada, s premazano stranjo navzdol. Če želimo lepo zapečen vzorec na avokadu potem pazimo, da ko ga položimo na pekač, ga več ne premikamo. Vsaka stran, ki se bo dotikala pekača je že premazana z oljem, torej se ne bo prijemala na površino pekača.
Tako pustimo avokado, da se peče par minut. Čisto po želji, kako grilano – zapečeno spodnjo plast želimo.
Jaz ga pustim na srednji temperaturi približno 3 do 4 minute.
Avokado iz grila postrežemo še takoj toplega, zraven pa ponudimo žlico ali dve grškega jogurta.
Dober tek! 😊