Tortilja čips v desetih minutah
Print Friendly, PDF & Email

Tortilja čips je res hiter in enostaven za pripravo. Je tudi bolj zdrava različica navadnega čipsa, saj se peče v pečici brez olja. Hrustljavi tortilja čips pripravimo kar doma, saj kupljeni vsebujejo veliko dodatkov, soli in maščob. Idealen je za večer s prijatelji ali kot prigrizek pri gledanju televizije. Jaz jih po navadi naredim, ko mi pri pripravi kosila ostane kakšna tortilja.

 

 

Tortilja čips v desetih minutah – pripomočki:

  • ventilacijska pečica
  • navaden nož ali nož za pico
  • deska za rezanje
  • pekač
  • peki papir

Tortilja čips v desetih minutah – sestavine:

  • paket izbranih tortilj (koruznih, polnozrnatih, pšeničnih, špinačnih, pekočih,…)
  • salsa omaka za pomakanje ali kisla smetana

Tortilja čips v desetih minutah – priprava:

Izbrane tortilje vzamemo iz embalaže. Pečico predhodno segrejemo na 170°C.

Narežemo jih na manjše trikotnike. Če imamo manjše tortilje jih zložimo v kupček in jih previdno razrežemo na osem delov, da dobimo trikotnike, enako kot pri pici.

Tortilje zložimo na pekač, na katerega smo prej dali peki papir. Pazimo, da se ne pokrivajo, saj se ne bodo hrustljavo zapekle. Pečemo približno 10 minut, pazimo le, da se ne zapečejo preveč. Čips je pripravljen.

Čips postrežemo s svetlo ali temno salsa omako, guacamole omako, nacho sirom ali kar s kislo smetano. Možnosti je res veliko, omake lahko kupite že pripravljene ali še boljše, jih pripravite kar sami.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor