Slastni ocvrti krompirček
Print Friendly, PDF & Email

Krompir je tako živilo, ki ga res lahko pripravimo na dosti načinov. Eden izmed teh načinov je pa tudi slastni ocvrti krompirček, ki vas ne bo pustil lačnih. Lahko ga kombiniramo z mesom, solato ali kot samostojno jed z dodatkom kakšnega slastnega preliva. Priprava je enostavna in zabavna – k njej lahko povabite tudi svoje otroke, da vam ne bo treba packati rok. Pa poglejmo …

Slastni-prazeni-krompircek-6

Slastni ocvrti krompirček – pripomočki

  • ni posebnih pripomočkov

Slastni ocvrti krompirček – sestavine

Za 2-3 osebe:

  • 600 g krompirja
  • 2 jajci
  • 80 g moke
  • 100 g drobtin
  • sol in poper
  • mleta sladka paprika in čili
  • sesekljana bazilika
  • 3 – 4 dl olja

Slastni ocvrti krompirček – postopek

Krompir olupimo ter narežemo za prst velike kocke. Pristavimo na ogenj, posolimo ter kuhamo toliko časa, da bo krompir še zmeraj trd oziroma kuhan “al dente”. Pazimo, da se ne razkuha, saj ga sicer ne bomo mogli panirati. Vzemimo cedilo in ga pustimo nekaj minut, da se odcedi.

Slastni-prazeni-krompircek-3

V tem času si pripravimo delovno površino za paniranje. V prvo globoko posodo dodamo moko ter sol, poper, mleto papriko in čili. Vse skupaj s prsti narahlo pomešamo. V drugo globoko posodo stepemo dve jajci. V plitko posodo pa damo drobtine in baziliko ter prav tako premešamo s prsti.

Slastni-prazeni-krompircek-2

Odcejen krompir položimo najprej v moko, nato v jajce in drobtine. Lahko si pomagamo z žlicami, vendar je najhitrejši in najboljši način vse to početi z rokami, kljub vsej packariji. Na koncu mora panirani krompir izgledati takole.

Slastni-prazeni-krompircek-4

Sedaj v kozico vlijemo olje ter pristavimo na ogenj. Previdno in postopoma v vroče olje dodajamo krompir ter cvremo do zlate barve. Slastni ocvrti krompirček na koncu položimo v globoko posodo, ki smo jo podložili s papirnato brisačo, da vpije odvečno maščobo.

Slastni-prazeni-krompircek-5

Kot že rečeno, lahko slastni ocvrti krompirček kombinirate z mesom ali solato. Sama pa sem ga pripravila kakor prigrizek s pekočo omako. Primeren je tako za starejše kakor za otroke.

Želim vam veselo in igrivo pripravo ter slasten grižljaj v krompirček, ki ste si ga na koncu zaslužili.

Uživajte.

Ocena:
Skupaj: 9 Povprečno: 4.1]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor