Slane mini potičke
Print Friendly, PDF & Email

Slane mini potičke vsebujejo sestavine, ki jih imamo vedno doma in njihova priprava sploh ni zahtevna. Ko se nam zahoče dišečega slanega prigrizka in dišečega stanovanja, se lotimo peke. Enostavno zamesimo testo in medtem, ko testo vzhaja imamo čas, da postorimo še kaj drugega ali pa počivamo. Dela s slanimi mini potičkami res ni veliko, saj testo samo zamesimo, razvaljamo, namažemo, razrežemo in spečemo!

Slane mini potičke
Slane mini potičke

Kaj potrebujemo za slane mini potičke

  • posodo za mesenje testa
  • prostor za valjanje testa
  • podlogo za valjanje testa
  • valjar
  • krožnik za razrez
  • čopič za nanos premaza
  • papir za peko
  • pekač

Sestavine za testo

  • 1 kg moke
  • 5 dl mleka
  • 2 dl olja
  • 2 zavojčka kvasa
  • 1 velika žlica sladkorja
  • 2 čajni žlički soli
  • 2 jajca
Slane mini potičke
Slane mini potičke

Sestavine za namaz

  • 1/2 margarine
  • 1 velika žlica soli
  • 1 rumenjak

slane-mini-poticke-10

Sestavine za premaz:

  • 1 jajce
  • sezamovo seme

Postopek za pripravo slanih mini potičk

Naredimo kvasec (mlačno mleko, sladkor, kvas) in ko naraste, iz ostalih sestavin za testo zamesimo testo ter ga pustimo vzhajati tako dolgo, da naraste na dvojno velikost.

Slane mini potičke
Slane mini potičke

Testo na površini za valjanje razrežemo na manjše kose in jih razvaljamo na trakove debeline pribl. 2 mm in širine pribl. 7 -8 cm.

Slane mini potičke
Slane mini potičke

Vsak trak namažemo z namazom (stopimo margarino, dodamo sol in rumenjak) ter zrolamo v role.

Slane mini potičke
Slane mini potičke

Role z robom krožnika razrežemo v trikotnike ali drugo poljubno obliko in položimo v pekač.

Slane mini potičke
Slane mini potičke

Slane mini otičke premažemo s stepenim jajcem in posipamo s sezamom. Pečemo jih v prej segreti pečici na 180 stopinj dokler ne dobijo zlato rjavo barvo, pribl. 15-20 min.

Slane mini potičke
Slane mini potičke

Naj vam teknejo!

Slane mini potičke
Slane mini potičke
Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.8]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor