Slane mini potičke
Slane mini potičke vsebujejo sestavine, ki jih imamo vedno doma in njihova priprava sploh ni zahtevna. Ko se nam zahoče dišečega slanega prigrizka in dišečega stanovanja, se lotimo peke. Enostavno zamesimo testo in medtem, ko testo vzhaja imamo čas, da postorimo še kaj drugega ali pa počivamo. Dela s slanimi mini potičkami res ni veliko, saj testo samo zamesimo, razvaljamo, namažemo, razrežemo in spečemo!
Kaj potrebujemo za slane mini potičke
- posodo za mesenje testa
- prostor za valjanje testa
- podlogo za valjanje testa
- valjar
- krožnik za razrez
- čopič za nanos premaza
- papir za peko
- pekač
Sestavine za testo
- 1 kg moke
- 5 dl mleka
- 2 dl olja
- 2 zavojčka kvasa
- 1 velika žlica sladkorja
- 2 čajni žlički soli
- 2 jajca
Sestavine za namaz
- 1/2 margarine
- 1 velika žlica soli
- 1 rumenjak
Sestavine za premaz:
- 1 jajce
- sezamovo seme
Postopek za pripravo slanih mini potičk
Naredimo kvasec (mlačno mleko, sladkor, kvas) in ko naraste, iz ostalih sestavin za testo zamesimo testo ter ga pustimo vzhajati tako dolgo, da naraste na dvojno velikost.
Testo na površini za valjanje razrežemo na manjše kose in jih razvaljamo na trakove debeline pribl. 2 mm in širine pribl. 7 -8 cm.
Vsak trak namažemo z namazom (stopimo margarino, dodamo sol in rumenjak) ter zrolamo v role.
Role z robom krožnika razrežemo v trikotnike ali drugo poljubno obliko in položimo v pekač.
Slane mini otičke premažemo s stepenim jajcem in posipamo s sezamom. Pečemo jih v prej segreti pečici na 180 stopinj dokler ne dobijo zlato rjavo barvo, pribl. 15-20 min.
Naj vam teknejo!