Okusne hrenovke v listnatem testu
Okusne hrenovke v listnatem testu se pripravijo zelo hitro.Okusne hrenovke v listnatem testu odlično pašejo kot prigrizek za kakšno zabavo.
Hrenovke v listnatem testu – pripomočki:
- pekač
- kuhinjska pečica
- kuhinjska serveta
- peki papir
- nož
- vilica
- kuhinjski čopič
- deska za rezanje
- valjar
Hrenovke v listnatem testu – sestavine:
- listnato testo (400g)
- 10 hrenovk
- 2 jajci
- sezamova semena
Hrenovke v listnatem testu – postopek:
Listnato testo odpremo, in položimo na pomokano kuhinjsko servieto.
Nato listnato testo razvaljamo (če je slučajno listnato testo še zmrznjeno, najprej počakamo da se odmrzne in nato razvaljamo).
Ko smo testo razvaljali, ga narežemo na trakce, široke za polovico prsta po dolžini.
Nato narežemo hrenovke prav tako v velikosti polovico svojega prsta po dolžini.
Ko imamo hrenovke narezane, jih začnemo zavijati v listnato testo.
Potem, ko imamo že vse hrenovke oblečene v listnato testo, jih položimo na pekač (katerega smo prej obložili z peki papirjem).
Vse hrenovke namažemo po vrhu testa z razžvrkljanim jajcem.
Nazadnje pa jih posujemo z sezamom in jih pečemo v ogreti pečico na 180 °C. Pečemo jih 20 minut.