Okusne hrenovke v listnatem testu
Print Friendly, PDF & Email

Okusne hrenovke v listnatem testu se pripravijo zelo hitro.Okusne hrenovke v listnatem testu odlično pašejo kot prigrizek za kakšno zabavo.

Okusne hrenovke v listnatem testu

Hrenovke v listnatem testu – pripomočki:

  • pekač
  • kuhinjska pečica
  • kuhinjska serveta
  • peki papir
  • nož
  • vilica
  • kuhinjski čopič
  • deska za rezanje
  • valjar

Hrenovke v listnatem testu – sestavine:

  • listnato testo (400g)
  • 10 hrenovk
  • 2 jajci
  • sezamova semena

Hrenovke v listnatem testu – postopek:

Listnato testo odpremo, in položimo na pomokano kuhinjsko servieto.

Okusne hrenovke v listnatem testu

Nato listnato testo razvaljamo (če je slučajno listnato testo še zmrznjeno, najprej počakamo da se odmrzne in nato razvaljamo).

Okusne hrenovke v listnatem testu

Ko smo testo razvaljali, ga narežemo na trakce, široke za polovico prsta po dolžini.

Okusne hrenovke v listnatem testu

Nato narežemo hrenovke prav tako v velikosti polovico svojega prsta po dolžini.

Okusne hrenovke v listnatem testuKo imamo hrenovke narezane, jih začnemo zavijati v listnato testo.

Namig
Ni jih potrebno zaviti v preveliko količino testa.

Okusne hrenovke v listnatem testu

DSC01581[1]

Potem, ko imamo že vse hrenovke oblečene v listnato testo, jih položimo na pekač (katerega smo prej obložili z peki papirjem).

Okusne hrenovke v listnatem testu

Vse hrenovke namažemo po vrhu testa z razžvrkljanim jajcem.

Okusne hrenovke v listnatem testu

Nazadnje pa jih posujemo z sezamom in jih pečemo v ogreti pečico na 180 °C. Pečemo jih 20 minut.

Okusne hrenovke v listnatem testuDober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.1]

Lučka Zupanič

Moje ime je Lučka in prihajam iz bele krajine, no sedaj živim že skoraj 7 mesecev pri zaročencu. 29.9 sem ravno dopolnila svojih 19 let. Zelo sem zgovorna, nasmejana in zmeraj dobre volje. Zase lahko rečem, da sem zelo zrela za svoja leta. Obožujem žvali ter najljubša barva mi je črna. Zelo rada tudi kuham/pečem ter poskušam kakšne nove recepte. Ravno iz tega razloga, ker to rada počnem sem se, odločila, da se pridružim tukaj v tej naši mali skupnosti. Rada bi tudi delila svoje recepte z drugimi in mogoče dobi kdo kakšno novo idejo ali navdih.Uživajte :D

Dodaj odgovor