Hrustljavo pečena čičerika
Če ste pristaš slanih, nezdravih prigrizkov in se jim nikakor ne morete upreti, vam danes ponujam zdravo alternativo slanega prigrizka, ki si ga boste privoščili brez slabe vesti. Poskusite hrustljavo zapečeno čičeriko in verjamem, da bo na vas naredila močan pozitiven vtis.
Hrustljavo pečena čičerika – pripomočki:
- cedilo
- pekač
- peki papir
- skodela
- papirnata servieta
Hrustljavo pečena čičerika – sestavine:
- kuhana čičerika iz konzerve
- grobo mleta sol
- dimljena paprika v prahu
- poper
- čili v prahu ali kosmičih
- par kapljic olivnega olja
Količine niso navedene, ker hrustljavo zapečeno čičeriko naredite toliko, kot se vam je zahoče. Lahko jo naredite tudi na zalogo.
Hrustljavo pečena čičerika – postopek:
Čičerko iz konzerve presipamo na cedilo, jo splahnemo pod mrzlo, tekočo vodo in jo nekaj minut pustimo na cedilu, da se voda temeljito odteče.Odcejeno čičeriko predenemo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem in morebitno še odvečno vodo popivnamo s pomočjo papirnatih serviet. Čičeriko nato solimo, popramo, potrosimo z dimljeno papriko in čilijem ter rahlo pokapljamo z olivnimo oljem oz. uporabimo začimbe, ki so nam všeč.
Pečico segrejmo na 200 stopinj z ventilacijo in damo peči začinjeno čičeriko. Vmes enkrat ali dvakrat premešamo in pečemo do željene hrustljavosti, to pomeni približno 30 do 35 minut.
Hrustljavo pečeno čičeriko ponudimo še toplo ali hladno. Idealna je za grizljanje v družbi, službi ali ob TV.
Prijetno grickanje!