Hrustljavi čebulni obročki
Print Friendly, PDF & Email

Če vam surova čebula ni všeč, potem so teli čebulni obročki, popolni za vas. Pripravimo jih lahko na več načinov in prav vsak od njih, je tako slasten, da jih kar nikoli ni preveč. 🙂 Hitra in enostavna priprava, okusen in hrustljav prigrizek! Ponujam vam recept, za dva načina priprave čebulnih obročkov.

hrustljavi-cebulni-obrocki-11

Čebulni obročki – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • oster nož
  • ponev
  • lopatka za pobiranje cvrtja
  • skleda
  • globok krožnik 3x
  • vilica
  • štedilnik
  • kuhinjske brisačke
  • plitek krožnik za odlaganje

Čebulni obročki – sestavine:

1. način:

  • 1 srednje velika čebula
  • 1 jajce
  • 100 g drobtinic
  • 100 g moke
  • žlica skupaj pomešanih, sezamovih in lanenih semen
  • sčep soli

2. način:

  • 1 srednje velika čebula
  • 1 jajce
  • 30 g moke
  • 1 žlica smetane za kuhanje
  • noževa konica pecilnega praška
  • ščepec muškatnega oreščka
  • ščep soli

+Olje za cvrtje

 

Čebulni obročki – postopek:

1. način:

Čebulo olupimo in jo na deski za rezanje, režemo na kolobarje. Široki naj bodo cca. 7 mm. Kolobarje nato razdremo na obročke.

hrustljavi-cebulni-obrocki

Pripravimo tri globoke krožnike. V prvega denemo moko, v drugem razžvrkljamo eno celo jajce, ter mu dodamo sol. V tretjem skupaj zmešamo drobtinice in sezamova, ter lanena semena.

hrustljavi-cebulni-obrocki-3

Na štedilnik pristavimo ponev, v katero zlijemo olje za cvrtje. Ko se olje segreje, čebulne obročke najprej pomakamo v moko, nato v jajce in zadnje v drobtinice s semeni.

hrustljavi-cebulni-obrocki-4

hrustljavi-cebulni-obrocki-5

hrustljavi-cebulni-obrocki-6

Z vilico si pomagamo in jih polagamo v vroče olje. Cvremo jih na vsaki strani toliko časa, da dobijo zlato rjavo barvo.

hrustljavi-cebulni-obrocki-7

Odlagamo jih na plitek krožnik, ki smo ga obložili s kuhinjskimi brisačkami.

hrustljavi-cebulni-obrocki-8

2. način:

Kot pri prvem načinu, čebulo olupimo in jo narežemo na kolobarje, ter razdremo na obročke. Če delamo oba načina obročkov naenkrat, jih cvremo v istem olju. Ni potrebe po menjavi olja. V skledi, z vilico skupaj zmešamo jajce, moko, pecilni prašek, muškatni orešček, sol in smetano za kuhanje. Mešamo toliko časa, dokler ne izginejo vse grudice.

hrustljavi-cebulni-obrocki-1

Čebulne obročke polagamo v tekočo maso tako, da so obdani z vseh strani.

hrustljavi-cebulni-obrocki-9

Polagamo jih v vroče olje. Na vsaki strani jih cvremo toliko časa, da postanejo zlato rjave barve.

hrustljavi-cebulni-obrocki-10

Ko so dovolj cvrti, jih odlagamo na plitek krožnik, ki smo ga obložili s kuhinjskimi brisačkami.

 

Nom nom in dober tek! 😉

-Balubah

Dodaj odgovor