Hitro pripravljeni mafini s šunko in sirom, ki vedno uspejo
Print Friendly, PDF & Email

Mafini s šunko in sirom so dobra ideja, ko dobiš nenapovedan obisk ali si preprosto zaželiš pojesti nekaj domačega in toplega, kar je hitro pripravljeno. Potrebuješ le nekaj sestavin in že čez pol ure lahko uživaš v toplem, mehkem, sočnem mafinu, ki se kar topi v ustih.

Hitro pripravljeni mafini s sunko in sirom, ki vedno uspejo

Hitro pripravljeni mafini s šunko in sirom – pripomočki za pripravo:

  • 12 papirnatih košaric za mafine
  • modeli za peko mafinov
  • večja posoda in kuhalnica

Hitro pripravljeni mafini s šunko in sirom – sestavine za pripravo:

Za 12 mafinov:

  • 2 jajci
  • 1 žlička soli
  • 150 ml jogurta
  • 75 ml sončničnega olja
  • 150 g nastrganega sira (po želji)
  • 150 g nasekljane šunke
  • 100 g nasekljanih kislih kumar
  • 150 g gladke pšenične moke
  • 1 pecilni prašek
  • žlička sezama

Hitro pripravljeni mafini s šunko in sirom – postopek priprave:

Mafini s šunko in sirom so hitro in preprosto pripravljeni. Najprej vzamemo večjo posodo, v katero ubijemo dve jajci, dodamo sol in jih razžvrkljamo. Nato vlijemo jogurt in dobro premešamo.

Hitro pripravljeni mafini s sunko in sirom, ki vedno uspejo

Nato v zmes vlijemo olje, dodamo sir, šunko in kisle kumare. Dobro premešamo, da se vse sestavine spojijo.

Hitro pripravljeni mafini s šunko in sirom, ki vedno uspejo

Na koncu damo še moko in pecilni prašek ter dobro premešamo. Zmes enakomerno razdelimo na 12 modelčkov za mafine. Ne čisto do vrha, da ne bo med peko uhajala. Potresemo jih s sezamom. Uživamo v odličnem okusu. Dober tek! Hitro pripravljeni mafini s sunko in sirom, ki vedno uspejo

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 4]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor