Hitri prigrizki s pršutom
Print Friendly, PDF & Email

Hitri prigrizki s pršutom so preprosti za izdelavo in so super rešitev, ko nas preseneti nenapovedan obisk. Z malce spretnosti ustvarimo vabljive, zapeljive hrustljave palčke z mesno prevleko, ki se odlično podajo h kozarcu vinčka. Če zraven postrežemo še sirček in češnjeve paradižnike – je to prava mala malica.

Hitri prigrizki s pršutom – pripomočki:

  • žlica
  • deska ali plitek krožnik

Hitri prigrizki s pršutom – sestavine:

  • palčke grisini (poljubno vrsto) ali domači grisini
  • na tanko narezan pršut
  • sveži sir (npr. Philadelphia ali podobno)

Hitri prigrizki s pršutom – postopek:

Na 1/3 palčke grisini nanesemo sveži sir. Pomagamo si z žlico. Sir bo kot nekakšno “lepilo”, s katerim bomo nanj pritrdili pršut.

Nato na grisini, ki smo ga namazali s svežim sirom ovijemo na tanko narezan pršut. Ovijati ga začnemo na vrhu palčke grisini in nadaljujemo proti sredini palčke. S prsti nežno potapkamo pršut, da se lepo prime na sveži sir. V kolikor kakšen košček pršuta ponagaja, in se nam med ovijanjem strga, ga enostavno “prilepimo” z dodatno namazanim svežim sirom.

Hitri prigrizki s pršutom so pripravljeni. Najbolje je, da jih postrežemo takoj. V kolikor jih pripravimo vnaprej, pa jih dobro pokrijmo z alu ali živilsko folijo, da se pršut ne izsuši. Zraven njih lahko postrežemo špinačne kroglice ali nabodala Italija.

Prijetno grizljanje!

Imate radi prigrizke, ki jih pripravimo na hitro? Poskusite tudi pica polžke in kruhove košarice s sirom.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor