Energijske kroglice
Print Friendly, PDF & Email

V trenutkih, ko si zaželimo nekaj prigrizniti, posežemo po nečem sladkem. Sama pa najraje pripravim energijske kroglice, ki jih lahko imam vedno na dosegu roke. So hitro narejene in predvsem zdrave, saj vsebujejo pravo razmerje maščobe, proteinov in ogljikovih hidratov. In prav tako zdravo razmerje je tisto, kar potrebujemo, če imamo pred sabo naporen delovni dan. Shranimo jih v hladilniku in vzamemo za s seboj kolikor jih potrebujemo.

Pripomočki za energijske kroglice

  • blender

Sestavine za energijske kroglice

(Za 10 kroglic)

  • 90 g kokosove moke + dodatnih 20 g za posip
  • limonina lupinica bio limone
  • dve žlici kokosovega olja
  • 80 g mandljev
  • žlička vaniljevega ekstrata
  • žlica javorjevega sirupa
  • 3 žličke limoninega soka

Priprava energijskih kroglic

V posodico blenderja dodamo oreščke in kokosovo moko.

energijske kroglice

Kokosovo olje raztopimo na ognju in ga dodamo k mešanici v blender.

energijske kroglice

Limonino lupinico naribamo in pustimo ob strani. K sestavinam v blenderju dodamo še javorjev sirup, vanilin ekstrat in limonin sok.

energijske kroglice

Vse skupaj prižgemo v blenderju, da se poveže v kompaktno snov in, da se oreščki zmiksajo v drobne koščke. Nastane masa kot je prikazana na spodnji sliki.

energijske kroglice

Pripravimo si krožniček, kamor dodamo še nekaj kokosove moke in limonino lupinico. Vzamemo nekaj mase in zvaljamo v kroglico ter povaljamo, da še dodatno okrasimo energijske kroglice.

energijske kroglice

Vse skupaj postavimo za nekaj časa v hladilnik, da se kroglice strdijo, nato pa jih ponudimo za jesti. V hladilniku jih lahko hranimo v zaprti posodi in si jih po potrebi privoščimo ali vzamemo nekaj s seboj na pot. Znotraj so energijske kroglice zelo mehke in predvsem hranljive. Uživajte v tem zdravem prigrizku.

energijske kroglice

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Martina

Po poklicu sem grafična oblikovalka in mamica dveh punčk. Rada kuham za svoje najbližje ter fotografiram, kar združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor