Domači spomladanski zavitki
Spomladanski zavitki so jed, ki jo sicer najpogosteje jemo v kitajskih restavracijah. Tukaj je verzija, kako pripraviti domače spomladanske zavitke, si so podobni kitajskim, a meni osebno prav tako dobri, čeprav so drugačni.
Domači spomladanski zavitki – pripomočki:
- ponev
- štedilnik
- kuhalnica
- kuhinjski pult
- kuhinjski nož
- kuhinjska deska
- kuhinjske brisače
Domači spomladanski zavitki – sestavine
Za 2 osebi:
- 2 lista kupljenega vlečenega testa
- nekaj žlic sončničnega olja
- žlica sezamovega olja
- 200 g puranjih prsi
- dve do tri pesti zamrznjene zelenjave za francosko solato
- kanček soli, popra in mešanice začimb ter čilija
- nekaj žlic kisle smetane
- vejica nasekljanega drobnjaka
Domači spomladanski zavitki – postopek:
Najprej vzamemo en list vlečenega testa in ga narežemo na štiri kvadrate.
V ponvi segrejemo žlico sezamovega olja in popečemo na kocke narezano puranje meso, ki ga posolimo, popopramo, dodamo tudi mešanico začimb in po želji tudi kanček čilija.
Zamrznjeno zelenjavo skuhamo po navodilih z vrečke. V poletnem času je še bolje, če skuhamo svežo zelenjavo iz vrta. Zelenjavo nato odcedimo in malo ohladimo. Vsak kvadrat premažemo z malo olja in nanj naložimo malo zelenjave in mesa.
Po želji lahko še malo začinimo. Zavitke lahko zavijamo na različne načine – kot kvadrate ali podolgovato. Tokrat sem se odločila za podolgovato obliko, kakršno imajo tudi spomladanski zavitki v kitajski restavraciji, le da so tam vsaj enkrat manjši. 🙂
V ponvi segrejemo nekaj žlic sončničnega olja, ki ga damo toliko, da pokrije dno ponve. Na vroče olje polagamo zavitke drugega za drugim. Nekaj minut cvremo na eni strani, nato obrnemo še na drugo. Vsakega posebej odcedimo na kuhinjskih brisačah, ki vpijejo odvečno maščobo.
Domači spomladanski zavitki so izredno hitra in preprosta jed, ki jo lahko naredimo v manj kot pol ure. Na krožniku postrežemo dva zavitka in dodamo kislo smetano. Po vrhu potrosimo s sesekljanim drobnjakom in uživamo v okusni jedi.
Dober tek!