Domači čips v desetih minutah
Ste si kdaj mislili, da boste čips pripravili doma in to v desetih minutah. S samo eno žlico olja. Sledite tem navodilom in uspelo vam bo!
Domači čips v desetih minutah – pripomočki:
- mikrovalovna pečica
- nož in deska za rezanje ali ribežen
- krožnik ali pladenj
- peki papir
- čista plastična vrečka
Domači čips v desetih minutah – sestavine:
- 2 krompirja (ali več)
- ena žlica olja (sama sem uporabila olivnega)
- sol
Domači čips v desetih minutah – postopek:
Krompir operemo, olupimo in narežemo na zelo tanke rezine. Priporočam uporabo ribežna (največji nastavek).
Krompir damo v čisto plastično vrečko, vanjo zlijemo nekaj kapljic olja in jo primemo tako, da bo dobro zaprta. Vrečko pretresemo, da olje prekrije ves krompir.
Nato krompir zložimo na krožnik, na katerem je peki papir. Rezine krompirja naj se ne prekrivajo med sabo!
Krožnik s krompirjem damo v mikrovalovno pečico, nastavljeno na najvišjo stopnjo za nekje od 4 do 5 minut. Ko krompir začenja dobivati rjavkasto barvo, je čips pripravljen. Vzamemo ga iz mikrovalovne pečice, počakamo minutko, da se posuši in ga posolimo. Ta da – že imamo na mizi slasten domači čips!
Domači čips narejen po tem receptu se ne zdi več tako zelo pregrešen prigrizek, kajne?
Uspešno pripravo in dober tek!