Vložene paprike
Spet prihaja čas, ko pripravljamo ozimnico v kateri bomo uživali celo zimo pa vse tja do sredine spomladi. Ker si želimo, da bo postopek za vložene paprike čim bolj preprost in da bo vložena paprika traja vse do spomladi, vam predlagam, da jo vložite po tem receptu.
Vložene paprike – pripomočki:
- večji lonec za kuhanje
- žlica za odcejanje
- stekleni kozarci za vlaganje
- nož za rezanje
- 1 čajna žlička
Vložene paprike – sestavine :
- 3 kg rdečih podolgovatih paprik
- 1 l kisa za vlaganje
- 2 l vode
- 1 žlička olja
- 15 dag sladkorja
- 10 dag soli
Vložene paprike-postopek:
Oprane in očiščene paprike narežemo po dolgem na 4 enake kose.
V lonec damo kis, vodo, sol, sladkor in žličko olja. Vse skupaj zavremo.
Med tem časom pripravimo steklene kozarce ( operemo jih z vrelo vodo in položimo (obrnjene na glavo) na čisto kuhinjsko krpo).
V zavrelo vodo pomočimo narezane paprike samo za nekaj sekund in jih s pomočjo žličke in žlice za odcejanje damo v posušeni stekleni kozarec za vlaganje.
Ko napolnimo kozarce s paprikami, jim dolijemo tekočino iz lonca tako, da povsem pokrije paprike, močno zapremo in pustimo na toplem, da se postopoma ohladijo. Počivajo naj vsaj 24h.
Vložene paprike so gotove.
Vložene paprike priporočam vsem, ki imajo radi solate in vegetarijanske sendviče. Tako vložena paprika je namenjena ravno temu.
Naj vam teknejo!