Češnjev kompot za začetnike
Print Friendly, PDF & Email

Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši … Če imate tudi vi radi te sladke sadeže, jih morate nujno shraniti za zimski čas. Lahko jih shranite v zamrzovalniku ali pa jih vložite v ličnih kozarčkih v obliki kompota. Sledeči recept za kompot je prav gotovo najpreprostejši in primeren za začetnike ali tiste, ki vam primanjkuje časa.

Češnjev kompot za začetnike

Češnjev kompot za začetnike – pripomočki:

  • kozarci za vlaganje s pokrovi
  • žlica
  • lonec
  • kuhinjska krpa

Češnjev kompot za začetnike – sestavine:

(za en litrski kozarec)

  • približno dve pesti češenj
  • 4 žlice sladkorja
  • voda
  • košček cimetove skorjice

Češnjev kompot za začetnike – postopek:

Češnjam odstranimo peclje in po potrebi umijemo. Če menimo, da so v češnjah črvi, lahko češnje namočimo za nekaj ur v vodo. Črvi bodo priplavali na vrh in jih bomo lahko enostavno odstranili. V vsak kozarec za vlaganje nasujemo štiri žlice sladkorja in napolnimo s češnjami. Po želji dodamo košček cimetove skorjice in do vrha zalijemo z vodo – kar iz pipe. Kozarce dobro zapremo.

Češnjev kompot za začetnike

Na dno lonca položimo kuhinjsko krpo, nanjo pa kozarce s kompotom. Lonec napolnimo z vodo do dveh tretjin, nato pa začnemo segrevati. Ko voda v loncu zavre, kuhamo še približno 20 minut.

Češnjev kompot za začetnike

Ko je pasterizacija zaključena, vzamemo kozarce iz lonca in jih postavimo narobe, ter jih pokrijemo s krpo in pustimo, da se počasi ohlajajo.

Češnjev kompot za začetnike

Češnjev kompot je lahko tudi okusno darilo. Tako lahko že sedaj pripravljate darila z mislijo na prijatelje, ki bodo deležni vaših dobrot.

 

Češnjev kompot za začetnike

Naj vam tekne!

sladkosnedka

Sem ljubiteljica sladkega, še posebej čokolade. Rada se sučem po kuhinji in nikoli ne skuham jedi večkrat po istem receptu, saj rada eksperimentiram.

Dodaj odgovor