Kako pravilno skuhati riž
Kako pravilno skuhati riž, ne da bi bil razkuhan ali premalo kuhan? Predlagam da sledite temu nasvetu. Riž bo čudovit in ravno prav kuhan. Postrežemo ga lahko posamezno ali z zelenjavno prilogo. Ta recept zadostuje za 4 obroke. Hkrati je odlična priloga in dekoracija saj riž lahko s pomočjo zajemalke oblikujemo v kroglice.
Kako pravilno skuhati riž – pripomočki:
- 2 posodi za kuhanje s pokrovom
- kuhalnica
- tehtnica
Kako pravilno skuhati riž – sestavine:
- 200g riža
- 4 dl vode
- olje
- sol
Kako pravilno skuhati riž – postopek:
V prvi posodi za kuhanje zavremo 4 cl vode.
Med tem časom v drugi posodi segrejemo olje, dodamo riž in posolimo.
Na tihem ognju nekaj minut riž in olje pražimo. Večkrat premešamo. Ko voda zavre, jo prelijemo po praženem rižu, premešamo in pokrijemo.
Kuhamo še 18 minut.
Po poteku tega časa posodo odstranimo z ognja in pustimo, da se nekoliko ohladi.Po želji oblikujemo kroglice tako da napolnjeno zajemalko obrnemo in položimo na krožnik..
Predlagam, da kuhan riž polijete z gobovo omako ali vročo omako na hitro.
Dober tek.