Gobova omaka
Print Friendly, PDF & Email

Prihaja sezona gozdnih gobic in s tem recept, ki ga bom večkrat pripravila. Ta slastna in hitro narejena gobova omaka bo zagotovo navdušila vse ljubitelje gozdnih gob. Za pripravo te čudovite priloge potrebujemo manj kot 30 minut.

Gobova omaka

Gobova omakaGobova omaka – pripomočki:

  • globoka posoda za kuhanje
  • deska za rezanje
  • nož
  • kuhalnica
  • 1 jedilna žlice

Gobova omaka – sestavine:

  • 500-700 g gozdnih gobic (lahko so tudi zmrznjene)
  • Gobova omaka2 srednje veliki čebuli
  • 5 strokov česna
  • 50 g masla
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 1 žlica narezanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • 1 žlica vegete
  • kisla smetana (ni nujna)
  • 1-2 žlici gladke moke

Gobova omaka – postopek:

Na zmernem ognju raztopimo maslo, dodamo 2 narezani čebuli in pražimo. Vlijemo 1-2 žlici vode na praženo čebulo, dodamo narezani česen in peteršilj. Premešamo in malo posolimo.

Gobova omaka

Dodamo očiščene in narezane gobe, kuhamo jih okoli 15 minut in večkrat premešamo.

Gobova omaka

Ko v loncu ostane le še nekaj tekočine, zmanjšamo temperaturo. Dodamo 1-2 veliki jušni žlici moke in hkrati dobro premešamo.
Na kratko prepražimo na tihem ognju, dodamo 2dl smetane za kuhanje premešamo in dodamo 2dl vode.

Gobova omaka

Ob večkratnem mešanju pustimo, da zavre in takoj umaknemo.
Gobova omaka
Ta čudovita gobova omaka se zelo prileže kot preliv k pire krompirju, ali h kuhani zelenjavi. Ravno tako jo lahko uporabimo kot polivko za svaljke ali testenino.
Je dokaj hitra in preprosta za izdelavo.

Nasvet
Če želite izboljšati okus lahko po kuhanju, dodate še 3-4 žlice kisle smetane.

Poskusite tudi vi.
Dober tek.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor