Jajčna kaša
Print Friendly, PDF & Email

Juha se prileže kadarkoli, naj bo to poleti ali pa pozimi. Jajčna kaša je zakuha, ki je narejena v nekaj korakih, primerna za majhne in velike jedce.

Jajčna kaša

Jajčna kaša – pripomočki:

  • posoda
  • jušna žlica
  • tehtnica
  • multipraktik (kuhinjski robot)

Jajčna kaša – sestavine:

Za 400 g:

  • 2 malo večji jajci
  • 250 g bele mehke moke
  • 4 žlice mleka
  • ščepec soli

Jajčna kaša – postopek:

V posodo ubijemo dve jajci, dodamo mleko, sol in moko.

Jajčna kaša

Sestavine zmešamo in na grobo zgnetemo v testo.

Jajčna kaša

Zmes stresemo v multipraktik in zmešamo.

Jajčna kaša

Mešamo toliko časa, da se testo “razdrobi”, po potrebi dodajamo še moko.

Jajčna kaša

Kaša je pripravljena. Lahko jo zakuhamo takoj ali pa jo stresemo na podlago in jo razgrnemo na tanko plast, da se posuši. Suho lahko shranimo v posodo, zapremo in jo uporabimo kasneje.

Jajčna kaša

V vrelo juho stresemo poljubno količino kaše in kuhamo do mehkega.

Jajčna kaša

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 13 Povprečno: 4.4]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor