Jajčna kaša
Juha se prileže kadarkoli, naj bo to poleti ali pa pozimi. Jajčna kaša je zakuha, ki je narejena v nekaj korakih, primerna za majhne in velike jedce.
Jajčna kaša – pripomočki:
- posoda
- jušna žlica
- tehtnica
- multipraktik (kuhinjski robot)
Jajčna kaša – sestavine:
Za 400 g:
- 2 malo večji jajci
- 250 g bele mehke moke
- 4 žlice mleka
- ščepec soli
Jajčna kaša – postopek:
V posodo ubijemo dve jajci, dodamo mleko, sol in moko.
Sestavine zmešamo in na grobo zgnetemo v testo.
Zmes stresemo v multipraktik in zmešamo.
Mešamo toliko časa, da se testo “razdrobi”, po potrebi dodajamo še moko.
Kaša je pripravljena. Lahko jo zakuhamo takoj ali pa jo stresemo na podlago in jo razgrnemo na tanko plast, da se posuši. Suho lahko shranimo v posodo, zapremo in jo uporabimo kasneje.
V vrelo juho stresemo poljubno količino kaše in kuhamo do mehkega.
Dober tek!