Napitek kavni oblak – dalgona kava
Print Friendly, PDF & Email

Ste že poskusili kavni oblak? To je omamna, po kavi dišeča gosta pena, ki prebudi vse naše brbončice in nas poživi. Napitek ima več različnih imen, običajno ga imenujemo dalgona kava ali penasti kapučino. Če ste ljubitelji kavnega okusa, potem hitro v akcijo! Pripravite lahko hladen ali topel napitek, kar vam je ljubše.

Napitek kavni oblak – dalgona kava – pripomočki:

  • metlica
  • steklen kozarec

Napitek kavni oblak – dalgona kava – sestavine:

Sestavine so za en napitek.

  • 2 žlici instant kave (vrsta po želji)
  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 2 žlici vroče vode
  • 2-3 dl mleka (hladno ali toplo)

Napitek kavni oblak – dalgona kava – postopek:

V manjšo skodelico stresemo 2 veliki žlici instant kave. Uporabite tisto vrsto instant kave, ki vam je tudi sicer najljubša.

Dodamo 2 veliki žlici kristalnega sladkorja.

Zadnja sestavine, ki jo potrebujemo za pripravo kavnega oblaka, pa je voda. Le-ta mora biti vroča. Najhitreje je, če jo zavremo kar v grelniku vode, in v skodelico h kavi in sladkorju dodamo 2 veliki žlici vode.

S pomočjo metlice se lotimo stepanja.

Stepamo 2 do 3 minute oziroma tako dolgo, da ima kavna pena (kavni oblak) zares kompaktno strukturo.

Strukturo kavnega oblaka preverimo z žlico.

Če imamo raje hladne mlečno-kavne napitke, v kozarec nalijemo 2-3 dl hladnega mleka. Po želji lahko dodamo tudi kakšno kocko ledu. Če pa se nam bolj prileže topel napitek, mleko najprej dobro pogrejemo. Nato s pomočjo žlice na površino mleka nadevamo kavno peno. Če le imamo na voljo, napitek postrežemo v steklenem kozarcu, da se vidita plasti mleka in pene. Za dekoracijo lahko dodamo še kavno zrno.

Napitek serviramo tako, da skupaj z njim postrežemo žličko z dolgim ročajem, da bomo lahko dišečo gosto peno premešali po celotnem kozarcu in ustvarili harmonijo kavno mlečne kombinacije.

Prijetno dišeče razvajanje!

Zraven se odlično podajo čokoladni piškoti iz 3 sestavin, mini jogurtove miške, ki jih pripravimo zares hitro ali Nutellini piškoti z Nutello.

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.7]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor