Obrnjene palačinke z božanskimi pečenimi bananami in Nutelo
Zakaj bi bile palačinke vedno enake, če pa so lahko še boljše? Specite obrnjene palačinke z božanskimi pečenimi bananami in Nutelo. Priprava je preprosta, okus pa omamen.
Pripomočki za obrnjene palačinke s pečenimi bananami in Nutelo:
- skleda
- metlica za mešanje
- zajemalka
- lopatka
- manjša ponev za peko palačink
- krožnik
- nož
Sestavine za obrnjene palačinke s pečenimi bananami in Nutelo (za 2 osebi):
- 1 jajce
- približno 2 dl riževega ali ovsenega mleka (lahko tudi kravjega)
- bela gladka moka in polnozrnata moka
- ščep soli
- ščep cimeta
- 2 banani
- 2 žlici Nutele
- maščoba za ponev
Postopek za obrnjene palačinke s pečenimi bananami in Nutelo:
V skledo ubijemo jajce, dolijemo mleko, dodamo sol in cimet in premešamo z metlico. Postopno dodajamo obe vrsti moke in ves čas mešamo z metlico. Dodati moramo toliko moke, da dobimo približno tako gosto maso, kot za cesarski praženec oz. šmorn. Na štedilniku medtem segrejemo ponev, jo namastimo in z zajemalko nanjo vlijemo nekaj pravkar pripravljene mase za palačinke. Na začetku naj bo temperatura višja, nato pa jo nekoliko znižamo, saj bodo palačinke debelejše od običajnih, zato naj se pečejo lepo počasi.
Medtem ko se palačinka peče, olupimo banano in jo narežemo na kolobarje. Nekaj kolobarjev položimo na palačinko.
Ko je spodnja stran palačinke lepo zapečena, palačinko hitro, a previdno obrnemo. Kmalu bomo lahko zavohali omamen vonj po pečenih bananah.
Pečeno palačinko previdno prestavimo na krožnik, tako da so pečene banane zgoraj. Po želji jih posujemo s cimetom ali dodamo kakšen kolobarček sveže banane. Zraven lahko ponudimo tudi kepico sladoleda ali stepeno sladko smetano.
Obrnjene palačinke s pečenimi bananami pa lahko obogatimo še z Nutelo. Predlagam dva načina:
Prvi način: V ponev vlijemo nekaj mase in medtem ko se peče, na zgornjo stran – tako kot prej banane – dodamo žlico Nutele. Ker se bo zaradi vročine začela topiti, jo bomo z lahkoto razmazali. Dodamo še rezine banane, palačinko obrnemo in zapečemo še na spodnji strani. Ste že poskusili kdaj pečeno Nutelo? 🙂 Pazite le, da se palačinka ne bo pekla predolgo, saj bi se Nutela lahko preveč zapekla, kar pa res ne bi bilo preveč okusno.
Drugi način: Na palačinko nadevamo banane, jo obrnemo in po zgornji strani namažemo z Nutelo. Tako bodo pečene le banane, Nutela pa bo le lepo namazana po zgornji strani.
Kateri način boste izbrali? Moje najljubše so obrnjene palačinke z božanskimi pečenimi bananami in Nutelo. Pa vaše? 🙂
Katerikoli že so, vam želim dober tek!