Tunin namaz s konopljinim oljem
Tunin namaz je idealen za zajtrk ali pri pogostitvi prijateljev ter družine. Konopljino olje pozitivno učinkuje pri preprečevanju številnih bolezni, zato ga je priporočljivo vnesti v svoj jedilnik. Olje je zelo bogato z aminokislinami (vsebuje namreč kar osem različnih esencialnih aminokislin), z vitamini B kompleksa in vitaminom E.
Tunin namaz s konopljinim oljem – pripomočki:
- posoda s pokrovom
- vilice
- žlica
- žlička
Tunin namaz s konopljinim oljem – sestavine:
- 2 veliki konzervi tune oziroma 280 g tune
- ščepec belega popra
- ščepec soli
- pol žličke česna v prahu
- 2 žlici majoneze
- 4 – 5 žlic kisle smetane
- 2 komada topljenega sira v kocki
- žlička konopljinega olja
Tunin namaz s konopljinim oljem – priprava:
Najprej odcedimo odvečno olje iz konzerve. Lahko jo prihranimo za kakšno solato. Še najbolje je, če imate tuno v lastnem soku, v tem primeru odlijemo sok. Tuno damo v posodo in jo z vilicami dobro pretlačimo, da ni več večjih koščkov.
Dodamo topljeni sir v kockah in ga pretlačimo z vilicam. Tuno in sir dobro premešamo.
Nato dodamo še kislo smetano, majonezo, sol, poper, česen in konopljino olje. Vse sestavine dobro premešamo, da dobimo gost namaz. Če želite nekoliko redkejšega, lahko dodate še kakšno žlico kisle smetane.
Namaz zdrži še nekaj dni v zaprti posodi v hladilniku.
Dober tek!