Tatarski biftek
Print Friendly, PDF & Email

Tatarski biftek velja za zelo cenjeno jed, ker je ponavadi pripravljen iz pljučne pečenke oziroma pljučnega fileja, katerega cena je precej visoka. Za domačo uporabo lahko namesto pljučne pečenke uporabite stegno in tatarski biftek bo prav tako odličen. Priporočam pa, da za pripravo tatarskega biftka uporabite domače goveje meso in jajca, saj bodo le tako kolikor se le da sveža.

Tatarski biftek tako ne sme manjkati na praznično obloženi mizi ali na praznovanju. 

Pripomočki za pripravo tatarskega biftka:

  • multipraktik
  • palični mešalnik

Sestavine za pripravo tatarskega biftka:

  • približno 1 kg govejega mesa-najboljša je pljučna, lahko pa uporabite tudi stegno
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlički majoneze
  • 2 žlički gorčice
  • 1 manjša čebula
  • 4 stroki česna
  • žlička soli
  • ščep popra
  • ščep rdeče paprike
  • 1 žlička olja
  • 2 žlički sesekljanega peteršilja(lahko svežega ali suhega)
  • 3 kisle kumarice
  • 2 žlici kaper
  • 3 feferoni (nepekoči, polpekoči ali pekoči-odvisno kako pikanten tatarski biftek imate radi)

Postopek priprave tatarskega biftka:

Goveje meso narežemo na majhne koščke in ga zmeljemo v multipraktiku. Lahko pa ga tudi ročno sesekljate. tatarski-biftek-1Zmleto meso damo v posodo za mešanje. V multipraktiku damo majonezo, gorčico, rumenjaka, nasekljano čebulo, strt česen, sol, poper, rdečo papriko, olje, peteršilj, ter na majhne koščke narezane kisle kumarice, kapre ter feferone. Vse skupaj zmeljemo v enotno zmes. tatarski-biftek-2Le-to dodamo v posodo za mešanje in dobro zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če imamo multipraktik dovolj velik, lahko vse skupaj premeljemo tudi v njem. tatarski-biftek-3Po okusu lahko sedaj v tatarski biftek še dodamo začimbe. Zapremo ga v posodo in damo v hladilnik za vsaj par ur, da se okusi dobro razvijejo. Sama ponavadi tatarski biftek pripravim dan vnaprej. Tatarski biftek postrežemo skupaj z maslom na popečenem kruhu ali toastu. tatarski-biftek-4

Pa dober tek.

Ocena:
Skupaj: 15 Povprečno: 4.2]

Dunja

Sem Dunja, ena izmed avtoric receptov na oblizniprste.si. Rada ustvarjam, poleg kuhanja in peke rada tudi šivam in kvačkam. Večino svojega časa pa posvečam svojima sinovoma, s katerima najraje skupaj pripravljamo sladice. Pa dober tek in prijetno sladkanje ;)

Dodaj odgovor