Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella
Print Friendly, PDF & Email

Že večkrat sem se lotila priprave domačega čokoladno lešnikovega namaza in stalno znova in znova ugotavljala, da to ni to. Ali je bill čokoladno lešnikov namaz preredek ali premalo sladek in medlega okusa in premalo svilnat … Končno mi je uspelo narediti takšnega, ki je zame popoln. Ne dvomim, da bo všeč tudi vam. Zato le poskusite slastni čokoladno lešnikov namaz, ki je boljši kot Nutella.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella

Slastni čokoladno lešnikov namaz – pripomočki:

  • tehtnica
  • žlica
  • kuhalnica
  • 2 ponvici
  • sekljalnik
  • stekleni kozarci

Slastni čokoladno lešnikov namaz – sestavine:

Sestavine zadoščajo za 6,5 dl čokoladno lešnikovega namaza

  • 200 g lešnikov
  • 60 g kakavovega masla
  • 5 žlic grenkega kakava
  • 10 žlic sladkorja
  • 1 vanilij
  • 5 kapljic lešnikove ekstrata
  • 5 žlic javorjevega sirupa
  • 15 do 20 žlic čokoladnega mleka

Slastni čokoladno lešnikov namaz – postopek priprave:

Lešnike vsujemo v pekač in jih damo v pečico za 10 minut na 170 stopinj Celzija. Ko opazimo, da je lupinica na lešnikih začela odstopati, vzamemo lešnike iz pečice. Počakamo, da se malenkost ohladijo, nato jim odstranimo lupinico. To storimo tako, da vzamemo par lešnikov v roko in jih z dlanmi podrgnemo med seboj. Med drgnjenjem se bo lupinica odluščila.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot NutellaOlupljene lešnike damo v sekljalnik. Dodamo še vanilij sladkor, sladkor, javorjev sirup in lešnikov ekstrat.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot NutellaNad soparo (voda naj ne vre)  stopimo kakavovo maslo. Ko je maslo stopljeno, dodamo kakav in premešamo.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella

Stopljeno kakavovo maslo pomešano s kakavom dodamo ostalim sestavinam v sekljalnik. Sedaj dodamo tudi čokoladno mleko.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella

Sedaj nastopi glasen rom-pom-pom. Vse sestavine temeljito sesekljamo v sekljalniku. Med mešanjem večkrat sekljalnik odpremo in preverimo. Če se nam zdi, da je pregosto, dodamo še malo čokoladnega mleka. Poskusimo tudi sladkobo. Sicer bi moralo biti dovolj sladko, vendar če komu ni, lahko doda še sladkor. Mešanje naj traja cca. 5 do 7 minut oz. vse do trenutka, dokler ne dobimo lepo povezane in svilnate nutelle.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella

Takoj napolnimo kozarčke.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot Nutella je pripravljen.

Slastni čokoladno lešnikov namaz, boljši kot NutellaPrijetno sladkanje!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor