Piščančja jetrna pašteta
Print Friendly, PDF & Email

Imate radi paštete, pa jih raje ne jeste, ker ne veste kaj vse je v njih? Nič lažjega! Naredite si svojo pašteto, točno takšno, ki bo po vašem okusu, pa še vedeli boste iz katerih sestavin je. Pri nas doma mesečno nabavimo piščance domače reje in takrat zraven dobimo tudi jetrca, tako da res vemo iz česa delamo pašteto.

piscancja-jetrna-pasteta-6

Piščančja jetrna pašteta – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • tehtnica
  • kuhalnica
  • ponev
  • električni sekljalnik
  • kozarec za pašteto

Piščančja jetrna pašteta – sestavine:

  • 500 g piščančjih jetrc
  • 1 čebula
  • 3 žlice masla (2 žlici za praženje in 1 žlica za preliv čez pašteto)
  • 1 strok česna
  • žlička timijana
  • žlička majarona
  • lovorov list
  • ščep muškatnega oreščka
  • poper
  • sol
  • 2 žlici viskija
  • 1/2 dl sladke smetane

Piščančja jetrna paštete – postopek:

Jetrca umijemo, odstranimo morebitne žilice in jih nalistamo.

piscancja-jetrna-pasteta-1V ponvi na dveh žlicah masla pražimo čebulo in česen. Čebula se ne sme zažgati, niti ne sme dobiti barve.

piscancja-jetrna-pasteta-2Nato dodamo nalistana jetrca in vse začimbe. Timijan in majaron med dlanmi zdrobimo čimbolj v prah. Če imamo radi bolj roza pašteto, pražimo jetrca krajši čas, samo toliko, da so zunaj videti pečena, znotraj pa so še roza. Pri nas imamo raje čist pražena jetrca, zato jih spražim do konca.

piscancja-jetrna-pasteta-3Pražena jetrca pustimo v ponvi, da se malo ohladijo, nato jih presipamo v električni sekljalnik. Še pred tem odstranimo lovorjev list. Sedaj dodam še viski in sladko smetano.

piscancja-jetrna-pasteta-4Če imamo rajši grobo pašteto, meljemo krajši čas. Če pa imamo raje gladko, meljemo do gladke teksture.

piscancja-jetrna-pasteta-5Pašteto predenemo v posodo v kateri jo bomo hranili. Po vrhu jo prelijemo s stopljenim maslom. S tem bomo podaljšali obstojnost paštete, ker se bo maslo strdilo in neprodušno zaprlo pašteto.

piscanjca-jetrna-pasteta-10Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 4.4]

Dodaj odgovor