Pesto iz blitve in bazilike
Če vam kdaj zmanjka idej za pesto, je pesto iz blitve in bazilike odlična ideja za na testenine. Mene je navdušil. Kombinirala sem ga še z baziliko in mandlji. Blitva je prava zakladnica vitaminov in mineralov in recepti iz nje so odlični.
Pesto je odličen tudi kot predjed na krekerjih ali kruhu.
Pripomočki za pesto iz blitve in bazilike
- palični mešalnik s sekljalnikom
Sestavine za pesto iz blitve
- 200 g blitve
- 40 g mandljev
- 1 žlica olivnega olja
- 4 listi bazilike
- 1 – 2 žlice limoninega soka
- 1 strok česna
- sol po okusu
Kako naredimo pesto iz blitve
Blitvo je potrebno najprej blanširati in to naredim tako, da jo najprej operem in ji odrežem stebelca. V posodo nalijem vodo s soljo, ko voda zavre, vanjo potopim liste blitve za 3 – 5 minut. V drugo posodo nalijem hladno vodo. Liste blitve z penovko poberem iz vrele vode in jih potopim v posodo s hladno vodo za cca. 3 – 5 minut. Nato liste poberem iz vode in iz njih stisnem vodo ter počakam, da se ohladijo.
V posodo paličnega mešalnika dam blitvo, mandlje, česen, oprane liste bazilike in olivno olje. Vse skupaj zmiksam, nato še ožamem limono in dodam po okusu limonin sok ter sol.
Pesto hranimo v zaprti posodi v hladilniku in zdrži do 3 dni.
Dober tek!