Paprikin namaz
Print Friendly, PDF & Email

Paprikin namaz se zelo lepo poda k jedem z žara in raznim mesnim ali sirnim narezkom. Tekne prav v vseh letnih časih, zato je prav, da si v sezoni paprike pripravimo ta odličen namaz za vso leto.

paprikin-namaz-8Paprikin namaz – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • nož
  • večja posoda za kuhanje
  • večja skleda za mešanje
  • žlica
  • večje cedilo
  • stekleni kozarci

Paprikin namaz – sestavine:

  • 30 paprik (20 rdečih in 10 rumenih)
  • 3 čebule
  • 5 večjih strokov česna ali 8 manjših
  • kavna žlička mletega popra
  • nekaj pekočih čilijev – niso obvezni
  • 1 zvrhana žlica soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 2,5 dl kisa za vlaganje
  • 1/2 l vode
  • 500 g gorčice
  • 1/2 l olja

Iz navedene količine dobimo 3,5 litra namaza.

paprikin-namaz-1

Paprikin namaz – postopek:

Paprike operemo, jih prerežemo po polovici in jih očistimo semen. Nato jih z nožem sesekljamo v rezance. Če imamo robota, lahko paprike zrežemo nanj.

paprikin-namaz-2

 

Nato narežemo čebulo, sesekljamo česen in čili.

paprikin-namaz-3

 

Sesekljano papriko, čebulo, česen in čili predenemo v večjo posodo in dodamo sol, sladkor, poper, kis in vodo. Posodo postavimo na štedilnik in vse skupaj naj vre 10 minut. Nato odcedimo in pustimo, da se ohladi. Tekočino od kuhanja zavržemo.

paprikin-namaz-4V večji skledi zmešamo gorčico in olje. Mešamo tako dolgo, da zmes postane homogena.

paprikin-namaz-5Ko smo olje in gorčico z mešanjem povezali, dodamo odcejeno in ohlajeno papriko. Vse skupaj dobro premešamo. Nato napolnimo kozarce in po vrhu prelijemo žlico belega olja. Tesno zapremo in odnesemo v temen in hladen prostor.

paprikin-namaz-7

Naj vam tekne.

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor