Lchf lešnikov namaz
Saj poznate lešnikov namaz, podoben Nutelli? Vsi ga obožujemo, vendar zaradi velike vsebnosti sladkorja, se nam zdi, da je prav vsaka žlica pregreha. Lchf lešenikov namaz je veliko boljši, ker je domač, ker vsebuje velik odstotek lešnikov in nič belega sladkorja.
Lchf lešnikov namaz – pripomočki
- sekljalnik
Lchf lešnikov namaz – sestavine
Za 400 ml lchf lešnikovega namaza.
- 100 g lešnikov
- 30 g stopljenega kokosovega masla
- 70 g eritrola z magnezijem (ali podobnega sladila)
- 30 g grenkega kakava v prahu
- 170 ml sladke smetane s 35% mlečne maščobe
Lchf lešnikov namaz – postopek:
Lešnike vsujemo v ponev in jih na rahlem ognju popražimo. Ko opazimo, da je lupinica na lešnikih začela odstopati, jih nehamo pražiti. Počakamo, da se malenkost ohladijo, nato jim odstranimo lupinico. To storimo tako, da vzamemo par lešnikov v roko in jih z dlanmi podrgnemo med seboj. Med drgnjenjem se bo lupinica odluščila. Če se ne bo vse odluščilo, ne bo nič narobe.
Lešnike v sekljalniku zmeljemo v lešnikovo moko.
Nato dodamo stopljeno kokosovo maslo, sladilo eritrol in grenki kakav. Vse premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
Na koncu prilijemo sladko smetano in ponovno temeljito premešamo. Mešamo tako dolgo, da nam bo konsistenca namaza všeč.
Z lchf lešnikovim namazom napolnimo steklen kozarec, katerega hranimo v hladilniku.
Lchf lešnikov namaz se odlično poda na palačinke, kruh, torte, piškote… ali kar na žlico.
Dober tek, brez slabe vesti!