Izjemen lososov namaz s preprostimi “crostini”
Print Friendly, PDF & Email

Izjemen lososov namaz s preprostimi »crostini« je izjemen pred vsem ker ga lahko zadnjo minuto pripravimo in postrežemo. V petnajstih minutah bomo presenetili tudi najbolj nepričakovane oziroma nenapovedane goste s krasnim prigrizkom. Izjemnega okusa, preprost in hitro pripravljen ter brez mazanja kuhinje, to je namaz, ki ste ga iskali …

izjemen lososov namaz_5

Pripomočki za lososov namaz s preprostimi “crostini”

  • električni sekljalnik ali mini multipraktik
  • nož za kruh in dilca
  • pečica in pekač
  • servirni krožnik

izjemen lososov namazSestavine za lososov namaz s preprostimi “crostini”

  • 100 g dimljenega lososa
  • 100 g kremnega sira mascarpone
  • poper
  • ingver v prahu
  • bageta

Postopek za pripravo lososvega namaza s preprostimi “crostini”

Izjemen lososov namaz s preprostimi “crostini” je recept, ki se ga lotimo na koncu. Prižgemo pečico na 200 stopinj. Med tem ko se peč greje narežemo bagetko na tanke rezine. Lepše se jih reže iz en dan starega kruha, saj lažje narežemo tanke rezine.

izjemen lososov namaz_1

Kruhove rezine lepo razporedimo v pekač in ko je pečica segreta na 200 stopinj Celzija, jih postavimo v pečico za 5 minut.

izjemen lososov namaz_2

Nasvet
Namesto iz bagetke lahko crostine naredite tudi z kruha, ki je že pri hisi. Rezine bagetk so ravno prav velike en ali dva grižljaja tako, da priporočam, da tudi crostine z drugih vrst kruhov poskusite narezati na tako velikost.

Čas, ki ga potrebujejo crostini da se spečejo, porabimo za pripravo našega lososovega namaza. V multipraktik damo dimljen losos in mascarpone sir, po želji popopramo in zacinimo z  ingverjem v prahu.

izjemen lososov namaz_5a

Vse sestavine skupaj zmiksamo, poskusimo, po potrebi lahko še malo popopramo ali dodamo ingver v prahu, v tem primeru še malo zmiksamo in 1,2,3  hitro, preprosto in okusno naš izjemen lososov namaz je pripravljen.

izjemen lososov namaz_9

In pet minut je mimo, pečica že piska in crostini so lepi zlatorjavi in hrustljavi.

izjemen lososov namaz_3

Lososov namaz preložimo v servirni krožnik, ga obdamo s sveže pečenimi crostini in že smo pri mizi in uživamo v našem Izjemnem lososovem namazu z crostini.

izjemen lososov namaz_5

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Dodaj odgovor