Domači evrokrem
Bi radi naredili domač evrokrem ali Viki kremo? Predlagam, da sledite tem receptu. Če imate radi sladke čokoladne namaze, kot so Viki krema, Evrokrem ali Nutela boste zagotovo prihranili kar nekaj denarja, če tak namaz naredite kar sami. Iz navedenih sestavin boste dobili okoli 1,7kg domačega evrokrema. Poleg tega, da je odličen kot namaz na kruhu, je tudi odličen tudi kot namaz za palačinke.
Domači evrokrem – pripomočki:
- manjši lonec za kuhanje
- kuhalnica
- večja posoda za mešanje sestavin
- 2 steklenici za vlaganje z pokrovom
- tehtnica
- električni mešalnik
- jušna žlica
- štedilnik
Domači evrokrem – sestavine:
- 2 dl mleka ali vode
- 300 g sladkorja
- 2 vaniljeva sladkorja
- 250 g masla
- 300 g mleka v prahu
- 100 g bele čokolade
- 1-2 žlici kakava
Domači evrokrem – postopek:
Sam postopek je zelo preprost. Mleko ali vodo, sladkor, vanilijev sladkor in na kocke zlomljeno belo čokolado damo v posodo za kuhanje.
Postavimo na štedilnik in na zmernem ognju občasno premešamo. Pazimo le, da se sestavine raztopijo ne da bi zavrele.
Ko so sestavine raztopljene odstranimo posodo z ognja in jo ohladimo. Med tem časom v posodo za mešanje damo omehčano maslo in mleko v prahu. Z električnim mešalnikom dobro zmešamo.
Ko so sestavine iz prve posode ohlajene, jih dodamo mleku in maslu, ter ponovno zmešamo z električnim mešalnikom.
Narejeno maso razdelimo na dva dela. V prvo polovico dodamo 1-2 žlici kakava in zmešamo.
Vzamemo kozarec za vlaganje in vanj hkrati vlijemo belo in rjavo zmes.
Kozarec zapremo in damo za nekaj ur v hladilnik. Domači evrokrem je pripravljen.
Dober tek.