Čokoladno-lešnikov namaz
Na trgovskih policah je zelo velika izbira različnih čokoladnih namazov. Zakaj pa si namaza nebi pripravili sami doma? Okus vas bo definitivno prepričal. Poleg tega, pa je glavna sestavina ajdova kaša, katera ima ogromno dobrih lastnosti.
Pripomočki za pripravo čokoladno-lešnikovega namaza:
- posoda za kuhanje
- posoda za topljenje na sopari
- posoda za shranjevanje oziroma serviranje
- mikser
- tehtnica
- žlica
Sestavine za pripravo čokoladno-lešnikovega namaza:
- 50 g ajdove kaše
- 1 žlica agavinega sirupa
- 1 vaniljev sladkor
- 25 g mletih lešnikov (lahko tudi drugih oreščkov)
- 50 g temne čokolade
- 20 g kokosovega masla
- ščep cimeta
Postopek priprave čokoladno-lešnikovega namaza:
Najprej skuhamo ajdovo kašo. Kuhamo jo v rahlo osojeni vodi, približno 20 minut. Nato ajdovo kašo odcedimo in ohladimo.
Nato na sopari raztopimo kokosovo maslo in temno čokolado. V mikser damo vse sestavine in zmeljemo v čim bolj gladko maso.
Postrežemo ali pa jo shranimo v posodo in hranimo v hladilniku do 4 dni.
Prijetno sladkanje.