Čemažev namaz s kislo smetano
Čemažev namaz si lahko naredimo tako v času čemaža s svežim čemažem, kot tudi preko celega leta s čemaževim pestom ali zamrznjenim čemažem. Imeli bomo hitro, okusno in zdravo pripravljen zajtrk.
Pripomočki za čemažev namaz s kislo smetano:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za čemažev namaz s kislo smetano:
Za 2 osebi:
- 2 žlici kisle smetane
- 1 pest svežega čemaža ali 1 žlica čemaževega pesta
- 1/2 žličke mlete sladke paprike
- sol
- poper
Postopek za čemažev namaz s kislo smetano :
Če imamo sveže ali zamrznjene čemaževe liste, jih vzamemo za eno manjšo pest. Če pa delamo s čemaževim pestom, ga vzamemo 1 žlico. Pripravimo si kislo smetano, sol, poper in rdečo mleto papriko.
Čemaž na drobno sesekljamo in ga primešamo h kisli smetani. Oboje dobro premešamo.
Solimo, popramo ter dodamo 1/2 žličke mlete rdeče paprike. Zopet vse skupaj dobro premešamo in postavimo v hladilnik za približno pol ure. V tem času se bo namaz delno strdil in vsi okusi se bodo povezali med seboj.
Namaz lahko ponudimo k popečenemu toastu, prepečencu, zraven k opečenim kruhkom, zelo dobro pa okus paše tudi k rženemu kruhu.
Dober tek! 😊