Čemažev namaz s kislo smetano
Print Friendly, PDF & Email

Čemažev namaz si lahko naredimo tako v času čemaža s svežim čemažem, kot tudi preko celega leta s čemaževim pestom ali zamrznjenim čemažem. Imeli bomo hitro, okusno in zdravo pripravljen zajtrk.

Pripomočki za čemažev namaz s kislo smetano:

  • ni posebnih pripomočkov

Sestavine za čemažev namaz s kislo smetano:

Za 2 osebi:

  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 pest svežega čemaža ali 1 žlica čemaževega pesta
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • sol
  • poper

Postopek za čemažev namaz s kislo smetano :

Če imamo sveže ali zamrznjene čemaževe liste, jih vzamemo za eno manjšo pest. Če pa delamo s čemaževim pestom, ga vzamemo 1 žlico. Pripravimo si kislo smetano, sol, poper in rdečo mleto papriko.

Čemaž na drobno sesekljamo in ga primešamo h kisli smetani. Oboje dobro premešamo.

Solimo, popramo ter dodamo 1/2 žličke mlete rdeče paprike. Zopet vse skupaj dobro premešamo in postavimo v hladilnik za približno pol ure. V tem času se bo namaz delno strdil in vsi okusi se bodo povezali med seboj.

Namaz lahko ponudimo k popečenemu toastu, prepečencu, zraven k opečenim kruhkom, zelo dobro pa okus paše tudi k rženemu kruhu.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor