Avokadov namaz s tuno
Avokado je sadež, ki ima prijeten, malo oreščkast okus in se dobro ujame z agrumi, piščančjim mesom, tunino in morskimi sadeži. Danes si bomo hitro in enostavno pripravili zdrav namaz z avokadom in tuno, ki ga lahko ponudimo za polnovreden zajtrk, kot tudi za popoldanski prigrizek na popečenem kruhu.
Pripomočki za avokadov namaz s tuno:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za avokadov namaz s tuno
Za 2 do 3 osebe:
- 1 avokado
- 1 pločevinka tune
- 1/3 limone
- 2 stroka česna
- poper
- sol
- čili (opcijsko)
Postopek za avokadov namaz s tuno:
Pripravimo si dobro zrel avokado. Samo res zrel sadež ima pravi okus in strukturo. Če kupimo še trde avokade, jih dozorimo tako, da jih za 2 do 3 dni damo k banani ali med jabolka in vse skupaj pustimo na sobni temperaturi. Olupimo še česen, pripravimo limono, sol in poper ter po želji še čili.
Tuno z vilicami zmečkamo in jo iz pločevinke predevamo v posodo, kjer bomo delali namaz. Popramo in solimo, dodamo stisnjen ali čisto na drobno narezan česen. Avokado prerežemo na polovico, limone odrežemo približno tretjino.
Z žličko izdolbemo avokado (če je avokado pravilno zrel, gre to popoloma zlahka zaradi njegovega mehkega mesa) in dodamo to meso k začinjeni tuni. Takoj in kar z roko stisnemo limono po avokadu.
Avokadovo meso zelo hitro oksidira in spremeni barvo. Limona to prepreči in še poudari okus avokada.
Sedaj z vilico vse dobro zmečkamo in premešamo. Pustimo par minut, da se okusi res dobro prepletejo in naš namaz je narejen, da ga postrežemo.
Dober tek 😊