Pirine bombetke brez kvasa
Print Friendly, PDF & Email

Pirine bombetke brez kvasa so majhni hlebčki “zbitega” oziroma kompaktnejšega kruha, ki so zelo nasitni, zato jih imamo za dolgo. Sama jih pripravim na zalogo, dam v skrinjo in tako imamo za zajtrk vsak dan “sveže” pirine bombetke. Ker veljajo za bolj zdrave, pa se jih še slastneje lotimo.

Pirine bombetke brez kvasa – pripomočki:

  • kuhinjski robot (ni obvezno)
  • peki papir

Pirine bombetke brez kvasa – sestavine:

  • 2 jajci
  • 3 žlice navadnega tekočega jogurta
  • 300 g pirine moke
  • 150 g bele gladke moke
  • pol žličke soli
  • pol žličke sode bikarbone
  • cca 1 dl vode
  • 5 žlic olivnega olja

Pirine bombetke brez kvasa – postopek:

V posodo ubijemo 2 jajci ter dodamo 3 žlice navadnega jogurta, ki pa naj bo tekoč. Zmešamo z električnim mikserjem (ali kuhinjskim robotom), lahko pa tudi na roke.

Dodamo 300 g pirine moke, 150 g bele gladke moke, pol žličke soli, pol žličke sode bikarbone ter 5 žlic olivnega olja. Na koncu dodamo še slab deci vode in jo kasneje po potrebi še malce prilijemo.

Zamesimo testo. To storimo s pomočjo kuhinjskega robota, če ga nimate, pa lahko tudi z rokami. Ker je struktura testa odvisna od moke in se tudi pirine moke med seboj razlikujejo, med gnetenjem opazujte testo in po potrebi dodajte še malce vode.

Testu za pirine bombetke ni potrebno počivati oziroma vzhajati, saj ne vsebuje kvasa.

Pripravimo pekač. Obložimo ga s peki papirjem ter nanj zložimo majhne hlebčke – pirine bombetke, ki jih oblikujemo z rokami. Iz te količine dobimo 10-12 bombetk, odvisno, kako velike delamo.

Pečemo jih v klasični pečici na 180 °C približno 18, največ 20 minut.

Dober tek!

Imate radi bolj zdrav kruh? Potem poskusite tudi pirin kruhek z brazilskimi oreščki.

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor