Prepognjena tortilja – quesadilla s piščancem
Če si zaželimo malo mehiških okusov, a nimamo obilice časa za pripravo obroka, bo prepognjena tortilja – quesadilla s piščancem, prava izbira.
Potrebujemo samo koruzne tortilje ter nadev, ki naj sestoji iz sira, mesa in nekaj zelenjave. Vse skupaj bomo pripravili kar v ponvi in okusna jed bo hitro na mizi.
Pripomočki za prepognjeno tortiljo:
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za prepognjeno tortiljo:
Za 2 osebi:
- 4 koruzne tortilje
- 300 g piščančjega mesa
- 1 korenček
- 1/2 paprike
- 1/2 bučke (100 g)
- 1 manjša čebula (80 g)
- 100 g koruze v zrnju
- 200 g ribanega sira (poljubnega)
- 2 žlici majoneze
- sol
- poper
- 1/2 žličke rdeče paprike v prahu
- 2 žlici olja
Postopek za prepognjeno tortiljo:
Piščančje meso solimo in popramo ter ga popečemo na olju. Vzamemo lahko kateri koli del mesa. Ko je pečeno, ga s pomočjo vilic kar natrgamo ali pa narežemo na drobne koščke ali trakove.
Med pečenjem mesa si že lahko pripravimo zelenjavo. Na trakove narežemo čebulo, papriko, bučki, koruzo in korenček. Vse, razen koruze, na hitro popečemo na olju.
Sedaj v rahlo naoljeno ponev (najbolje je, da vzamemo ponev z neoprijemljivim dnom) položimo tortiljo. Na eno polovico tortilje potrosimo ribani sir in pokapljamo z majonezo, na drugo polovico pa razporedimo najprej piščančje meso ter po njem še zelenjavo in koruzo.
Ponev pokrijemo s pokrovko za 2 minuti in pečemo na srednji temperaturi. Nato tortiljo prepognemo na polovico (tam, kjer je meja med sirom in ostalim nadevom), po vrhu potrosimo še malo ribanega sira, ponev zopet pokrijemo in pustimo, da se peče še 2 minuti.
Prepognjeno tortiljo – quesadillo s piščancem postrežemo takoj vročo s porcijo sezonske solate ali kakšno pomako.
Prav tako pa so quesadille zelo dobre hladne – tudi naslednji dan.
Dober tek! 😊