Maslene kruhove kocke iz ponve
Vzemite si par minutk in naredite maslene kruhove kocke iz ponve, s katerimi lahko obogatite vsako juho. Lahko jih ponudite tudi kot samostojne prigrizke z raznimi omakami. Priprava je enostavna in hitra, pa še starega kruha se boste znebili.
Maslene kruhove kocke iz ponve – pripomočki
- ponev
- kuhalnica
- deska za rezanje
- nož
Maslene kruhove kocke iz ponve – sestavine
- 100 g kruha
- 30 g masla
Maslene kruhove kocke iz ponve – postopek
Kruh narežemo na kocke.
Maslo damo v ponev in ga na zmernem ognju raztopimo.
Kruh stresemo v ponev z maslom in dobro premešamo.
Na rahlem ognju ob stalnem mešanju popečemo kruh, dokler ne postane hrustljav in dobi lepo rjavkasto barvo.
S kockami obogatimo vse vrste juh (odlično pašejo k kremni porovi juhi) ali pa jih ponudimo kot prigrizek.
Nasvet
Za optimalno hrustljavost je najbolje uporabiti kak dan star kruh.
Pa dober tek!
Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 3.6]