Bananin kruh z oreščki
Print Friendly, PDF & Email

Navaden bananin kruh vsebuje kar nekaj sladkorja ali medu. Tukaj vam pa predstavljam bolj zdravo verzijo bananinega kruha z oreščki, ki ne vsebuje sladkorja in je tako primeren tudi za manjše otroke. Oreščki pa le še dodatno popestrijo tako po okusu, kot tudi po strukturi.

Bananin kruh z oreščki

Bananin kruh z oreščki – sestavine:

  • 100 g mletih indijskih oreščkov (mandlji, orehi, ovseni kosmiči, …)
  • 115 g pirine moke
  • ščepec soli
  • pest koščkov jedilne čokolade
  • dobra žlička cimeta
  • žlička muškatnega oreščka
  • 70 g stopljenega kokosovega masla
  • 3 zrele banane
  • 1/2 pecilnega praška
  • 2 žlici agavinega sirupa

Bananin kruh z oreščki – postopek:

Pečico prižgemo na 190°C. Suhe sestavine (moka, mleti oreščki, sol, pecilni prašek, cimet in muškatni orešček) zmešamo v eno posodo.

Bananin kruh z oreščki

Suhim sestavinam dodamo še pest koščkov jedilne čokolade.

Bananin kruh z oreščki

Na deski z vilico speštamo tri zrele banane. V lončku na nizkem ognju pa stopimo kokosovo maslo.

Bananin kruh z oreščki

Banano dodamo k suhim sestavinam skupaj s stopljenim maslom in agavinim sirupom. Vzamemo pekač velikosti 10×35 cm ter ga malenkost premažemo z maslom. Maso vlijemo vanj in položimo v pečico za 30 minut.

Bananin kruh z oreščki

Pečen bananin kruh ohladimo, da ga tudi lažje razrežemo. Bananin kruh z oreščki odlično paše s hitro malinovo marmelado.

Bananin kruh z oreščki

Uživajte v zdravem kruhku brez slabe vesti. Dober tek! 🙂

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor