Bananin kruh z oreščki
Navaden bananin kruh vsebuje kar nekaj sladkorja ali medu. Tukaj vam pa predstavljam bolj zdravo verzijo bananinega kruha z oreščki, ki ne vsebuje sladkorja in je tako primeren tudi za manjše otroke. Oreščki pa le še dodatno popestrijo tako po okusu, kot tudi po strukturi.
Bananin kruh z oreščki – sestavine:
- 100 g mletih indijskih oreščkov (mandlji, orehi, ovseni kosmiči, …)
- 115 g pirine moke
- ščepec soli
- pest koščkov jedilne čokolade
- dobra žlička cimeta
- žlička muškatnega oreščka
- 70 g stopljenega kokosovega masla
- 3 zrele banane
- 1/2 pecilnega praška
- 2 žlici agavinega sirupa
Bananin kruh z oreščki – postopek:
Pečico prižgemo na 190°C. Suhe sestavine (moka, mleti oreščki, sol, pecilni prašek, cimet in muškatni orešček) zmešamo v eno posodo.
Suhim sestavinam dodamo še pest koščkov jedilne čokolade.
Na deski z vilico speštamo tri zrele banane. V lončku na nizkem ognju pa stopimo kokosovo maslo.
Banano dodamo k suhim sestavinam skupaj s stopljenim maslom in agavinim sirupom. Vzamemo pekač velikosti 10×35 cm ter ga malenkost premažemo z maslom. Maso vlijemo vanj in položimo v pečico za 30 minut.
Pečen bananin kruh ohladimo, da ga tudi lažje razrežemo. Bananin kruh z oreščki odlično paše s hitro malinovo marmelado.
Uživajte v zdravem kruhku brez slabe vesti. Dober tek! 🙂