Zlato zapečen krompir
Včasih nam, predvsem za večerjo, zapaše kaj preprostega. Tokrat je na vrsti zlato zapečen krompir, ki ima hrustljavo skorjico, v notranjosti pa je čisto nežen. Zraven lahko postrežete skledo zelene solate in večerja je tako pripravljena.
Pripomočki za zlato zapečen krompir:
- deska in nož
- srednje velik lonec
- mrežica za odcejanje
- ponev
Sestavine za zlato zapečen krompir za 2 osebi:
- 4 večji krompirji
- olivno olje
- sol
Postopek priprave zlato zapečenega krompirja:
Krompir olupimo in operemo. Narežemo ga na kolobarje na cca. 1,5 cm debeline. V lonec damo vodo, jo solimo in zavremo. Vanjo stresemo krompir in ga skuhamo na tri četrt (čas kuhanja je odvisen od sorte krompirja).
Kuhan krompir preložimo na mrežico za odcejanje in ga pustimo, da se dobro odcedi oziroma posuši.
V ponev nalijemo približno 1 cm olivnega olja in ga dobro segrejemo. Nanj previdno položimo odcejen krompir in temperaturo nekoliko znižamo. Ko je krompir na spodnji strani zlato zapečen ga previdno obrnemo in pečemo še toliko, da se tudi druga stran zlato zapeče.
Zapečen krompir postavimo na mrežico za odcejanje, da se odvečno olje odcedi. Po želji lahko sedaj krompir dosolite.
Tako je naš zlato zapečen krompir pripravljen.
Dober tek. 🙂