Zeliščna frtalja
Print Friendly, PDF & Email

Zeliščna frtalja je slovenska jed, katere osnovna sestavina so sveža zelišča in jajca. Vendar pa je težko izvedeti, katera zelišča se dajo v pravo frtaljo. Najbolj zanesljiv odgovor je, da uporabimo to, kar nam je všeč in kar imamo trenutno pri roki. Pomembno je le, da so zelišča sveža, najbolje z domačega vrta in da ne uporabljamo posušenih zelišč. Če zelišča nabiramo v naravi, pa jih moramo res poznati, da ne nabiramo kakšnega plevela.Zeliscna frtalja

Zeliščna frtalja – pripomočki:

  • 2 ponvi, ena naj bo čim bolj globoka
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • nož
  • manjša skleda

Zeliščna frtaljaZeliščna frtalja – sestavine:

Spodaj neštete sestavine zadostujejo za 1-2 osebi.

  • šopek svežih zelišč z vrta
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 majhna žlica masla
  • ½ čebule
  • 3 jajca
  • sol

Zeliščna frtalja – postopek:

Čebulo olupimo in na drobno nasekljamo. Zelišča po potrebi očistimo in prav tako sesekljamo.

Zeliščna frtalja

V ponvi segrejmo malo oljčnega olja in žličko masla. Dodamo čebulo in jo popražimo, da oveni.

Zeliščna frtalja

Nato dodamo še nasekljana zelišča in vse skupaj pražimo na šibkem ognju.

Zeliščna frtalja

V skledo ubijemo jajca. Zvišamo temperaturo in dodamo jajca ter premešamo.

Zeliščna frtalja

Odstavimo z ognja in solimo.

V globoki ponvi segrejemo malo olja in stresemo vanjo zelišča z jajci, poravnamo in ne mešamo, da dobimo lepo omleto.

Zeliščna frtalja

Najprej jo zapečemo na eni strani, jo obrnemo in zapečemo še na drugi strani.

Ponudimo jo s kosom črnega kruha.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 4.3]

Dodaj odgovor